Test av salami

Nordfjord Kryddersalami

Virkelig høy andel kjøtt, men også en del fett.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Nordfjord Kryddersalami

Vurdering: Minner til forveksling om sin søsterpølse uten krydder. Hele 134 gram kjøtt fra storfe og svin er det brukt per 100 g salamipølse. Bare synd at det samtidig er en god del fett i denne salamien, som ellers kunne krabbet opp over middels i testen.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1605/384

Protein, g: 20

Karbohydrater, g: 0,6

Fett, g: 36

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt, svinespekk, svinekjøtt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 134

Tilsetningsstoff: konserveringsmiddel natriumnitritt, antioksidant natriumaskorbat

Vekt, g: 150

Produsent: Nordfjord Kjøtt AS

Pris pr. pakke, kr: 30,00

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også