Test av salami

Tulip Dansk pepper salami

Mye fett og kalorier i en liten, rund salami.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Tulip Dansk pepper salami

Fra emballasjen: En velkrydret salami laget av gode råvarer. Tørket og kaldrøkt over bøkeflis, deretter håndrullet i knuste pepperkorn, slik at den har et flott utseende og en raffinert smak av nykvernet pepper.

Vurdering: Inneholder to typer sukker og hydrolysert hveteprotein. Innholdet av kalorier og fett trekker pølsen ned på en toer.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1760/430

Protein, g: 20

Karbohydrater, g: 1

Fett, g: 38

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: svinekjøtt, salt, sukkerarter

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 130

Tilsetningsstoff: antioksidant E300, E301, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 125

Produsent: Tulip Norge AS

Pris pr. pakke, kr: 38,50

Denne saken ble første gang publisert 15/03 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også