Test av rødkål og surkål

Gardner Surkål

Testvinneren har lavest kaloriinnhold og minner mest om ren hodekål i næringsinnholdet.

TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen.
TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen. Foto: Foto: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Hva betyr karakterene?

Sur- og rødkålene har fått karakterer mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt kjøp innen sur- og rødkål, mens 1 er et svært dårlig kjøp innen sur- og rødkål.

En lav score betyr dermed ikke at desserter og godteri er sunnere enn sur- og rødkål! Sur- og rødkål er et sunt valg uansett.

Karakterene er i hovedsak gitt på bakgrunn av kalorier per 100 g (under 40 er bra, over 70 er dårlig), mengde karbohydrat per 100 g (under 9 g er bra, over 12 g er dårlig) og mengde fett per 100 g (under 0,2 g er bra, over 0,4 g er dårlig). Få tilsetningsstoffer er et pluss.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 4.12.2010 ved besøk på Meny Bekkestua, Coop Mega Bekkestua, Rema 1000 Bekkestua og ICA Supermarked Huseby.

Juletallerkenmodellen

Du har kanskje hørt om tallerkenmodellen, der du for å bevare den slanke linje eller endog gå litt ned i vekt, bør ha halve tallerkenen fylt med grønnsaker? Så også i julen!

La surkål og rødkål fylle minst kvarte juletallerkenen, dyng på med rosenkål, epler og litt svisker på resten av halvparten.

Bruk en kvart tallerken til ribbe, svor, pølser, medisterkaker, stek, skinke, kalkun, pinnekjøtt eller hva det nå er du feirer med, og fyll den siste kvarte tallerkenen med kokte poteter. Gjenta suksessen gjennom julen, og du unngår et stort over-inntak av kalorier.

Og ikke minst, du blir mett og god, og kanskje du holder deg ekstra frisk på grunn av kålens gode virkninger!

Gardner Surkål

Den definitivt mest kalorifattige av samtlige sur- og rødkåler i testen! Innholdet av karbohydrater er også lavest og minner mer om ren hodekål. Hvor mye er kål, og hvor mye er lake? Er det vannet i laken som trekker kaloriinnholdet ned? Prisen er det i alle fall ikke noe å si på! Vi liker også den utvidete deklarasjonen som viser at fiberinnholdet er 1,7 g/100 g vare. Bra!

Innhold per 100 g:

Kalorier, kJ/kcal: 126/30

Protein, g: 1,4

Karbohydrater, g: 5,1

Fett, g: 0,1

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: hodekål, vann, sukker

Serveringsforslag: Kan også spises kald.

Tilsetningsstoff: fortykningsmiddel, konserveringsmidler

Vekt, g: 450

Vekt kål, g: Ikke oppgitt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning