Test av rødkål og surkål

Gardner Rødkål

Greit produkt med rimelig pris og midt på treet-næringsinnhold. Pluss for høyt fiberinnhold!

TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen.
TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen. Foto: Foto: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Hva betyr karakterene?

Sur- og rødkålene har fått karakterer mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt kjøp innen sur- og rødkål, mens 1 er et svært dårlig kjøp innen sur- og rødkål.

En lav score betyr dermed ikke at desserter og godteri er sunnere enn sur- og rødkål! Sur- og rødkål er et sunt valg uansett.

Karakterene er i hovedsak gitt på bakgrunn av kalorier per 100 g (under 40 er bra, over 70 er dårlig), mengde karbohydrat per 100 g (under 9 g er bra, over 12 g er dårlig) og mengde fett per 100 g (under 0,2 g er bra, over 0,4 g er dårlig). Få tilsetningsstoffer er et pluss.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 4.12.2010 ved besøk på Meny Bekkestua, Coop Mega Bekkestua, Rema 1000 Bekkestua og ICA Supermarked Huseby.

Juletallerkenmodellen

Du har kanskje hørt om tallerkenmodellen, der du for å bevare den slanke linje eller endog gå litt ned i vekt, bør ha halve tallerkenen fylt med grønnsaker? Så også i julen!

La surkål og rødkål fylle minst kvarte juletallerkenen, dyng på med rosenkål, epler og litt svisker på resten av halvparten.

Bruk en kvart tallerken til ribbe, svor, pølser, medisterkaker, stek, skinke, kalkun, pinnekjøtt eller hva det nå er du feirer med, og fyll den siste kvarte tallerkenen med kokte poteter. Gjenta suksessen gjennom julen, og du unngår et stort over-inntak av kalorier.

Og ikke minst, du blir mett og god, og kanskje du holder deg ekstra frisk på grunn av kålens gode virkninger!

Gardner Rødkål

Denne rødkålen havner på middels karakter, mest på grunn av et ørlite høyere fettinnhold en de andre (men altså langt lavere enn noe annet du har på juletallerkenen!). Ellers er produktet greit både med hensyn på kalorier og karbohydrater. Vi liker den utvidete deklarasjonen der vi kan lese at fiebrinnholdet er hele 2,2 g per 100 g!

Innhold per 100 g:

Kalorier, kJ/kcal: 240/57

Protein, g: 1,2

Karbohydrater, g: 11

Fett, g: 0,4

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: rødkål, vann, sukker

Serveringsforslag: Kan også spises kald.

Tilsetningsstoff: stabilisator, konserveringsmidler, fortykningsmiddel

Vekt, g: 450

Vekt kål, g: Ikke oppgitt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning