Test av rødkål og surkål

Landlord Juleklassikere Rødkål

Over middels plassering for testens billigste rødkål! Mye bra på næringssiden her.

TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen.
TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 14 kålprodukter til julemiddagen. Foto: Foto: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Hva betyr karakterene?

Sur- og rødkålene har fått karakterer mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt kjøp innen sur- og rødkål, mens 1 er et svært dårlig kjøp innen sur- og rødkål.

En lav score betyr dermed ikke at desserter og godteri er sunnere enn sur- og rødkål! Sur- og rødkål er et sunt valg uansett.

Karakterene er i hovedsak gitt på bakgrunn av kalorier per 100 g (under 40 er bra, over 70 er dårlig), mengde karbohydrat per 100 g (under 9 g er bra, over 12 g er dårlig) og mengde fett per 100 g (under 0,2 g er bra, over 0,4 g er dårlig). Få tilsetningsstoffer er et pluss.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 4.12.2010 ved besøk på Meny Bekkestua, Coop Mega Bekkestua, Rema 1000 Bekkestua og ICA Supermarked Huseby.

Juletallerkenmodellen

Du har kanskje hørt om tallerkenmodellen, der du for å bevare den slanke linje eller endog gå litt ned i vekt, bør ha halve tallerkenen fylt med grønnsaker? Så også i julen!

La surkål og rødkål fylle minst kvarte juletallerkenen, dyng på med rosenkål, epler og litt svisker på resten av halvparten.

Bruk en kvart tallerken til ribbe, svor, pølser, medisterkaker, stek, skinke, kalkun, pinnekjøtt eller hva det nå er du feirer med, og fyll den siste kvarte tallerkenen med kokte poteter. Gjenta suksessen gjennom julen, og du unngår et stort over-inntak av kalorier.

Og ikke minst, du blir mett og god, og kanskje du holder deg ekstra frisk på grunn av kålens gode virkninger!

Landlord Juleklassikere Rødkål

Testens billigste rødkål! Samtidig har den et flott innhold av fett og et middels innhold av kalorier og karbohydrater, noe som gir denne rødkålen en plassering litt over middels. Den er for øvrig lik produktet X-tra.

Innhold per 100 g:

Kalorier, kJ/kcal: 206/49

Protein, g: 0,9

Karbohydrater, g: 11,4

Fett, g: 0,1

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: rødkål, vann, sukker

Serveringsforslag: Tips om at rødkål er sunt året rundt, og at det passer til stek så vel som til juleribben, medisterkakene og julepølsen.

Tilsetningsstoff: surhetsregulerende middel, fortykningsmiddel og konserveringsmidler

Vekt, g: 450

Vekt kål, g: Ikke oppgitt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning