Test av kjøttdeig
Nordfjord Familiedeig
Det dårligste produktet i testen.
Hva betyr poengene?
Kjøttdeigene har fått terningkast mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt valg innen kjøttdeig mens 1 er et svært dårlig valg innen kjøttdeig.
Men en kjøttdeig med terningkast 6 er fortsatt et litt mindre sunt alternativ enn en karbonadedeig.
Hver av de 9 kjøttdeigene med komplette næringsverdier er gitt poeng mellom 1 og 9 for innhold av energi (9 for minst, 1 for mest), proteiner (1 for minst, 9 for mest), fett (1 for mest, 9 for minst), mengde salt (1 for mest, 9 for minst) og andel kjøtt i ferdig produkt (1 for minst, 9 for mest) per 100 g.
Summen for ett produkt kan da maksimalt bli 45 poeng.
Produktene i testen varierte mellom 11 og 45 poeng, og dette er gjort om til terningkast.
Smaken er ikke vurdert - dette er en ren ernæringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.
Produktene er kjøpt inn lørdag 1.10.2011 ved besøk på Meny på Brobekk, Rema 1000 og Rimi på Bjerke, Coop OBS! på Løren og Ica på Hovseter. Alle tilgjengelige kjøttdeiger av storfe, samt familiedeiger av storfe og svin som fantes i ferskvaredisken ble kjøpt inn.
Nordfjord Familiedeig
Av svin og storfe. Merket med norsk flagg. Merket med at andel bindevevsprotein (altså protein av dårlig kvalitet) er mindre enn 15 %. Av hva - av de 17 %, eller av totalen? Det er jo en vesensforskjell. Uansett - her får du aller mest kalorier per 100 gram, og lite protein.
Innhold per 100 g
Energi, kJ: 970
Energi, kcal: 232
Protein, g: 17,0
Karbohydrater, g: 0,0
Fett, g: 18,0
Mengde salt, %: ikke oppgitt
Andel kjøtt, %: 94,00
Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt, svinekjøtt, salt
Hvor kommer kjøttet fra: Norge
Vekt, g: 500
Produsent: Nordfjord Kjøtt AS
Pris, kr: 35,00
Denne saken ble første gang publisert 08/11 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.