Test av julepølser

Prior Julepølse av Kylling og Kalkun

En sterk kandidat i toppsjiktet.

TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 15 forskjellige julepølser.
TEST: DinKost.no har vurdert næringsinnholdet i 15 forskjellige julepølser. Foto: Foto: Petter Berg / HM Foto
Sist oppdatert

Prior Julepølse av Kylling og Kalkun

Vurdering:

Nest høyeste karakter i testen går til den eneste pølsen som kun inneholder hvitt kjøtt. Kaloriinnholdet er lavt og fettinnholdet bra, det som gjør at det ikke er full score er et nokså lavt proteininnhold - og et lavt kjøttinnhold. For nesten 40 % av "kjøttet" i pølsen er ikke ekte kjøtt, men det som kalles MUK. Les mer om MUK i artikkelen. Pluss for å oppgi mengde salt, som er 1,6 %.

Innhold per 100 g:

Kalorier, kJ/kcal: 765/184

Protein, g: 9,5

Karbohydrater, g: 5

Fett, g: 14

Tre viktigste ingredienser: maskinelt utbeinet kylling- og kalkunkjøtt (MUK), kylling- og kalkunkjøtt, vann

Kjøttandel, %: 30% rent kjøtt, i tillegg 39% MUK som ikke regnes som kjøtt

Serveringsforslag: Oppvarmingstips samt oppskrift på julepølsesmørbrød

Tilsetningsstoff: konserveringsmidler

Vekt, g: 360

Denne saken ble første gang publisert 13/12 2010, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også