Test av fiskekaker

Du får det du betaler for

Høy andel fisk gir toppresultat i testen av fiskekaker.

FISKEKAKER: DinKost og ShapeUp har testet næringsverdiene i ni fiskekaker mot hverandre.
FISKEKAKER: DinKost og ShapeUp har testet næringsverdiene i ni fiskekaker mot hverandre. Foto: FOTO: Petter Berg, HM Foto
Publisert Oppdatert

Eksperten

Gunn Helene Arsky er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo. Har undervist ved Universitetet i Oslo, Idrettshøyskolen og Atlantis Medisinske Høyskole.

Forfatter av flere bøker om helse og ernæring. Tidligere vektrådgiver i flere nettvektklubber. Tidligere tillitsvalgt i Norges diabetesforbund.

Opptatt av vektreduksjon, matvareallergi og -intoleranse, kosttilskudd og urter, fremmede kulturers mat - og spesielt diabetes og insulinresistens.

Fiskekaker er nok ikke like sunt som å spise ren laks eller torskestykker, men noen ganger er kjappe løsninger det beste. Så hva er det beste valget?

Vi har kikket på det som finnes av fiskekaker i dagligvaren. Du får det du betaler for!

Vi gir pluss til kaker med mye protein, lite karbohydrat og fett, høy andel fisk og få kalorier. Fiskekakene er rangert i forhold til hverandre, og smaken er ikke vurdert.

Testvinneren

Vi kårer en soleklar vinner! Det er ikke ofte det skjer, men her går et produkt rettet mot barn av med seieren.

Best i test er Fiskemannen Barnas fiskekaker.

Godehav Fiskekaker av renskåret fisk er nest best i testen, og med høyest innhold av fisk.

Lofoten Hjemmelagde fiskekaker er nøkkelhullsmerket og de eneste i testen som er laget kun av fersk, norsk hysefilet. En soleklar femmer.

Bra mat

Blant de tradisjonelle middagsrettene er fiskekaker en gjenganger. Fisk er jo bra mat, og noe vi bør spise mer av. Men ta en ekstra titt eller to på ingrediensene neste gang du står i kjøledisken og skal velge.

De fleste inneholder surimi, fiskens svar på MUK. MUK er mekanisk separert fiskemasse utvunnet av restene av hvit fisk, som har «mye av det samme næringsinnholdet som renskåret hvit fisk», som det står på et av produktene. Hvis du lager fiskekakene dine selv, bestemmer du nøyaktig hvor stor andel fisk de skal inneholde.

Mange av fiskekakene inneholder hvitlaks, også kjent som vassild. Det en sildelignende, storøyd fisk som ingen spiser til middag og som ikke er en laksefisk. I likhet med MUK er den heller ikke rik på omega-3, slik vanlig laks er.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Forum: - Bør jeg slutte å drikke lettbrus?

Stor test av pastamiddager

Vaniljeisen har færrest kalorier

Billig-kjøttdeig får terningkast seks

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning