Slankeapp

Slanke App

Terningkast 3.

Publisert Oppdatert

Her registrerer du maten du spiser ved å trykke på bilder av ulike matvarer. Du kan også legge til egne bilder av matvarer. Før din egen kostdagbok, som du kan sende til en kostveileder. Registrering av mosjon via den utvidede versjonen av appen.

Kan brukes på mobil og nettbrett, iOS 5.1.1/Android 1.5 og nyere.

Ernæringsfysiologen:

+ Morsom start med bilde av en kvinne du kan gjøre større og mindre ut fra egen høyde og vekt, og BMI visualiseres gjennom fargekoder for om den er for lav, normal eller for høy.

+ Når du skal beregne ditt daglige

energinivå, er det morsomt og visuelt gjort med bilder av mat. Det er også fristende matbilder når du registrere hva du spiser.

+ Du blir minnet på hva slags matvarer du bør inkludere. For eksempel må du bla deg forbi frukt når du skal lete etter brød til frokost; da er sjansen større for at du husker også å spise litt frukt til frokost.

÷ Det er begrenset hvor mange gram du kan velge av enkelte matvarer. Gulost, for eksempel; her kan du ikke registrere mer enn 90 gram.

÷ Vareutvalget er veldig dansk. Du kan for eksempel velge mange ulike former for rugbrød, men hvor er det norske grovbrødet?

÷ Har du spist sjokolade til frokost, og vil bekjenne dine synder? Det er ikke så lett, for sjokolade kommer ikke opp som et valg under frokost, kun under mellommåltider.

÷ Oppgitt kaloriinnhold stemmer dårlig.

Personlig trener:

+ Morsomt og visuelt i starten, og BMI vises ved å dra i høyde og vekt, og om den er normal, for høy eller lav.

+ I stedet for å skrive inn antall minutter på aktivitetene, kan du heller dra i en linje og få de antall minuttene du har trent. Visuelt og enkelt for alle.

+ Fint med synliggjøring av kaloriforbruk ved ulik  intensitet. Øker du intensiteten, eller antall minutter med løping, gir det utslag på kalorier. Intensitetsskala og kaloriforbruk vises også for noen hverdagsaktiviteter.

+ Overkommelig kaloritall for moderat vektnedgang, som jeg ville hatt som mål.

÷ Du får ikke registrert trening med mindre du kjøper utvidet versjon, kr 49–99. I realiteten blir da gratis-appen kun for dem som kun vil registrere matinntaket.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning