Lettvint eplekake

En eplekake er raskt, lettvint og velsmakende.

En eplekake er raskt, lettvint og velsmakende.
En eplekake er raskt, lettvint og velsmakende. Foto: Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

2 egg

1 ½ dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

¼ ts salt

3 ss olje

1 dl skummet melk

3-4 modne epler

ca. 2 ts kanel

ca. 2 ts sukker

Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett mel, bakepulver, salt, olje og melk.

Ha røren i smurt form (ca. 22 cm i diameter). Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær dem i båter som legges oppå i et pent mønster. Strø på kanel og sukker. Stekes på 180° i ca. 1 time.

Til saken: Søtt, men ikke syndig

Denne saken ble første gang publisert 11/02 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også