Elin (47) gikk ned 8 kilo på 4 måneder med McKenna-metoden

– Jeg spiser hva jeg vil

– Jeg jobber tross alt på en sjokoladefabrikk og må spise sjokolade hver dag, sier Elin Rønning som planlegger å gå ned fem kilo til.

SUPER CD: Jeg har hatt stor nytte av CDen som fulgte med boken til Paul McKenna. De første 10-12 ukene hørte jeg på den hver dag. Jeg er overrasket over hvor god effekt den har hatt, sier Elin. (Alle foto: Ole Morten Melgård)
SUPER CD: Jeg har hatt stor nytte av CDen som fulgte med boken til Paul McKenna. De første 10-12 ukene hørte jeg på den hver dag. Jeg er overrasket over hvor god effekt den har hatt, sier Elin. (Alle foto: Ole Morten Melgård)
Publisert Oppdatert
GLAD I GODT: - Jeg skal ikke legge skjul på at vi spiser en del sjokolade og karameller hjemme hos oss. Nå har jeg oppdaget at jeg ikke må spise ti karameller for å glede meg over den gode smaken, det holder med to, sier Elin.
GLAD I GODT: - Jeg skal ikke legge skjul på at vi spiser en del sjokolade og karameller hjemme hos oss. Nå har jeg oppdaget at jeg ikke må spise ti karameller for å glede meg over den gode smaken, det holder med to, sier Elin.

Slik fungerer metoden

Bestill boken til Paul McKenna i vår NU-shop

Jeg hadde ingen planer om å slanke meg. Men så gikk søsteren min så lett ned i vekt, og hvis jeg skulle være ærlig så ga kanskje den hvite sommerkjolen vel mye oppmerksomhet til magen min, sier Elin.

Og nettopp dette bildet av Elin i den vakre sommerkjolen skulle bli hennes drivkraft gjennom hele prosessen til en ny og sunnere livsstil.

Både Elin og hennes søster jobber på Nidar sjokoladefabrikk i Trondheim, og der tilbød bedriftshelsetjenesten alle ansatte å være med på Paul Mc­Kennas slankeopplegg. Elin meldte seg på kurs inspirert av søsteren, og andre kollegers suksess.

- Jeg kunne aldri fulgt et opplegg som krevde at jeg skulle veie maten eller telle kalorier, for ikke å snakke om å etterleve et forbud mot sjokolade. Jeg elsker sjokolade, sier hun.

Elin har jobbet 29 år på sjokoladefabrikken. Hun har fagbrev i sjokoladelaging og en viktig del av jobben er å sjekke at sjokoladen og karamellene holder god kvalitet.

- Det betyr at jeg må spise sjokolade hver dag. Men det er ikke snakk om hele sjokoladeplater og flere kilo i uken. En liten bit holder. Og det er ikke de små munnfullene som ga meg mage, sier Elin.

Vektøkningen skyldtes dårlige vaner, og for lite fokus på hva og hvordan hun spiste.

- Kiloene snek seg på, uten at jeg egentlig la merke til dem, sier hun.

Bruksanvisning

I tillegg til det lille inspirasjonskurset som bedriften inviterte til, leste hun boken og lyttet til CDen som fulgte med.

- Paul McKenna har gitt meg en bruksanvisning på hodet mitt. Hvis man ser på hjernen som en datamaskin, så har jeg på enkelte områder omprogrammert harddisken. Det er utrolig enkelt og effektivt, sier Elin.

Da hun kom til andre kurskveld, hadde det gått 14 dager og hun hadde tatt inn beltespennen to hull.

- Det var inspirerende, det, sier hun.

Men Elin mener selv hun har hatt best effekt av CD-platen som følger med boken.

- Det er en avslapnings-CD som jeg hørte på hver dag når jeg kom fra jobben. Jeg var våken hele tiden, og ved hjelp av avslapningsteknikker kom man i en lett transe. Man ble oppfordret til å se seg selv som den slanke versjonen av seg selv som man ønsket å være, og da kom det automatisk opp et bilde av meg selv i den hvite kjolen, forteller Elin.

CDen hjelper deg å få et positivt fokus på din egen kropp. En avslappende øvelse for å få deg til å endre tenkemåte.

- CDen er spilt inn på norsk og varer i 25 minutter. Når den er ferdig føler man seg glad og opplagt, forteller Elin.

Kjenn smaken

Et av hovedprinsippene i metoden er at man skal nyte maten og kjenne ordentlig etter hvordan den smaker. Det ga Elin mang en a-ha-opplevelse.

- Hos oss hadde vi en tendens til å drikke mye brus. Men så begynte jeg å virkelig kjenne etter hvilken smak det var på brusen, og det smakte jo bare sukker. Nå drikker jeg kun vann. Jeg skal ikke legge skjul på at vi spiser en del sjokolade og karameller hjemme hos oss. Nå har jeg oppdaget at jeg ikke må spise 10 karameller for å glede meg over den gode smaken, det holder med to, sier Elin.

McKenna mener at man kun skal spise når man kjenner seg virkelig sulten, og da skal du spise noe du har skikkelig lyst på. Det ble en vekker for Elin, for hun har alltid startet dagen med to brødskiver til frokost uten å tenke over om hun var sulten eller ikke. Nå tar hun bare en gulrot, eller en yoghurt.

- For meg kjennes denne metoden helt perfekt. Og det er ikke slutt med dette, nå har jeg lagt om spisevanene, og jeg fortsetter å gå ned.

Elin har gått ned åtte kilo, det tilsvarer 16 pakker meieri­smør.

- For moro skyld hender det jeg ser meg selv iført et skjørt av 16 smørpakker. Da kjenner jeg hvor godt det er å være kvitt alt fettet, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning