5 enkle slanketips

Det enkle er ofte det beste. Det gjelder også vekt og slanking. Følger du rådene nedenfor har du stor sjanse for å gå ned i vekt.

SLANKETIPS:
SLANKETIPS: Foto: Foto: Angelika Schwarz
Publisert Oppdatert

1. Ikke spis i bilen

Enten du pleier å spise en hastig frokost i bilen, eller liker å ta en tur innom en drive-through etter jobb - ikke gjør det! Venn deg til å spise mens du sitter ved et bord og har sunn mat innen rekkevidde. For - det er vel ikke selleristenger og gulrøtter som du spiser i bilen? Ofte blir bilmat også et for lite måltid, slik at det er lettere å ty til godbiter før neste måltid.

2. Ikke spis mens du handler

Hvis du har satt av dagen til å handle på storsenteret, ikke bruk denne tiden til spising! Måltidene du får kjøpt på storsenteret er oftest ikke gunstige verken med hensyn på sunnhet eller størrelse. Hvis du skal handle i flere timer, bør du pakke med deg en muslibar eller en frukt i vesken, og så sette deg ned og spise den når sulten melder seg. På denne måten avstår du lettere fra fristelser - og de finnes på kjøpesenteret!

3. Ikke spis om natten

PÅ FARTEN: Ikke spis i bilen.
PÅ FARTEN: Ikke spis i bilen. Foto: Foto: Jaimie D. Travis

Hvis klokken er passert midnatt, er det ingen grunn til å spise mer før frokost. Spising på denne tiden av døgnet kan være svært følelses- eller humørbetont. Enten du vil feire, ønsker trøst, kjeder deg eller er stresset - du føler deg bedre neste morgen om du lar vær å spise. Hvis du har spist som vanlig i løpet av dagen, er det ingen grunn til å spise etter midnatt.

4. Ikke spis foran tv-en

Når du ser på TV, forbrenner du færre kalorier enn ved lesing! I tillegg til det, er man gjerne ganske uoppmerksom idet man putter mat (gjerne snacks) i munnen mens man følger med på skjermen. Før du vet ordet av det, har en hel kjekspakke forsvunnet, nesten uten at du har kjent smaken av dem en gang. Venn deg derfor til å ikke spise foran tv-en, men sett deg ved et annet bord. Slå tv-en av, finn en bok eller en avis og les - eller enda bedre, lytt til musikk mens du spiser. Det hjelper deg å fokusere og nyte maten.

5. Ikke spis hvis du er mett

Dette høres ganske selvfølgelig ut, men tenk etter - hvor mange ganger har du ikke tatt resten av middagen, bare for at det ikke skal gå til spille? Eller å spise bare ett kakestykke til, fordi det smaker så godt? Utrust deg med bokser, esker og poser i alle størrelser, og en god merkepenn. Det meste kan fryses, eller stå kjølig til neste dag. Dermed trenger ikke god mat gå til spille, og du trenger ikke å overspise. Er egentlig en tom gryte verdt følelsen av en sprekkfull mage? Neppe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning