GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen?
GRILLMAT: Hvilket kjøtt er sunnest å slenge på grillen? Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Test av grillkjøtt

Indrefilet av svin

Mindre fett enn koteletter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 116 kcal

Protein: 20,7 g

Mettet fett: 1,3 g

Salt (Na): 60 mg

Jern: 0,7 mg

Indrefilet av svin inneholder mindre fett og mer jern enn svinekoteletter (der du har skåret bort fettranden). Ellers er disse to typene kjøtt et jevngodt alternativ.

Sammenlignet med indrefilet av okse, er det mindre jern i indrefilet av svin, noe som gjør at du gjerne kan velge okse.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen