Kokk: - Jeg ser ingen forskjell på å spise en porsjon god popkorn og å spise en porsjon med pasta
Dette er retten kokken spiser til middag når hun ikke gidder å lage mat.

(SIDE2): Middagstid er et av dagens høydepunkter for mange. Men andre synes hele middagsstyret er et ork. Gidder du ikke stå over komfyren i lange tider etter jobb, kan du gjøre som ekspertene: Spis popkorn.
Ikke ferdigkjøpt
Ifølge Today.com er popkorn en middagsfavoritt hos en rekke kokker, kokebokforfattere og mateksperter som vil ha et enkelt og næringsrikt måltid.

Og selv om det høres sprøtt ut, er det faktisk ikke så dumt.
- Jeg ser ingen forskjell på å spise en porsjon god popkorn og en porsjon med pasta, sier kokk, kokkelærer og programleder Erica Wides til Today.com.
Men når ekspertene spiser og anbefaler popkorn, er det selvsagt ikke snakk om ferdigposer de snakker om.
For å få et næringsrikt måltid, må du lage popkornet selv.
Sunt kornslag
Popkorn lages som kjent av mais. Tidligere har vi snakket med ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no) om maisen.
- Hermetisk mais har lavt fettinnhold og er en kilde til folat og fiber, sa hun.
Ifølge Bama.no inneholder mais også mineralene fosfor og kalium.
- Hermetisk mais har 85 kcal per 100 gram og energien kommer hovedsakelig fra karbohydrater. Et lite energidryss over salaten, med andre ord, sa Andersen til Side2 da vi snakket med henne.
Les hele intervjuet her: Er mais bare harry eller kan den kalles sunn?
Enkel oppskrift
Ferdiglaget popkorn inneholder store mengder smør og salt og er dermed ikke sunt. Men det er enkelt å lage popkornet selv.
Grunnoppskriften består av organiske tørkede maiskorn og litt olje, for eksempel kokosolje eller solsikkeolje.
Varm oljen i en kjele på middels varme. Tilsett kornene og bland det inn i oljen. Sett deretter på lokket og vent på poppingen. Popkornet er ferdig når poppingen slutter.
Etter at popkornet er ferdig, kan du leke deg med ulike smaker.
Det enkleste er kanskje å strø salt over popkornet, men du kan også tilsette andre typer krydder, sjokolade, hakket hvitløk, sesamfrø, lime eller noe helt annet. Få inspirasjon til noen varianter hos The Coveteur.