Her tester tre voksne babymat på glass
Klarer de gjette hva de faktisk spiser?

(SIDE2): - Pappa må gå tilbake på kjøkkenet og prøve igjen. Dette er det verste jeg har smakt, sier Adrian om Hipps barnemat, «Pappas første Grønnsaks- og Ørretgryte».
Vi har latt tre voksne personer fra redaksjonen i Mediehuset Nettavisen smake på barnemat på glass. Vi har plukket ut ulike middagsretter fra henholdsvis Hipp, Nestlè og Semper.
Tanken er enkel: Klarer voksne å smake hva vi faktisk gir til barna våre?
(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)
Screen9v2
Bommet på alle
Barnematen i denne uhøytidelige testen er rettet mot barn fra seks måneder og opp til tre år, og naturlig nok ikke ment til voksne - likevel ønsket vi å finne ut om testpersonen klarte å smake hva de fikk servert.
De tre personene gjettet ikke riktig på noen av middagene på glass.
Først smakte de på «Kjøttkaker i brun saus» fra Semper. Her trodde de at de spiste lapskaus.
Middagsglass nummer to fra Hipp inneholder grønnsaker og ørret. Testpersonene tippet torsk og grønnsaker. Det tredje barneglasset, fra Nestlé, er «Biff stroganoff med pasta». Her var dommen tomatsuppe, eller pasta.
- Det var skikkelig fælt, mener Kjersti og legger til:
- Men nå er det jo sånn at barnemat ikke skal inneholde mye sukker og salt, og da blir det veldig smakløst.
- Jeg skjønner godt at barn gulper, sier Jens og ler.
Adrian mener at glass nummer to, som inneholder ørret, er noe av det verste han noensinne har smakt.
- Skjønner ikke at barn klarer å spise dette.

Ferdigmat eller hjemmelaget?
I Norge anbefales morsmelk som næring de første seks levemånedene. Dersom amming ikke er mulig, bør morsmelkerstatning brukes, heter det ifølge Helsedirektoratet.
Tidligere ble det anbefalt at fast føde gradvis kan introduseres når spedbarnet er seks måneder gammelt. Men for kort tid siden kom ble rådene åpnet for mer individuell tilpasning.
LES MER: Nå justeres ammerådene
Mange foreldre bruker barnemat på glass når små barn skal få fast føde. Vi har tidligere snakket med klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius i Bramat.no, som ikke synes det er noe galt i å bruke middagsglass.
- Når det gjelder ferdigmat på glass, og også i grøter som blandes ut, så er de beriket med mineraler og vitaminer og generelt det som trengs til små barn.
Med ferdigmat så vet du at barna får i seg alle næringsstoffer, mener ernæringsfysiologen og understreker at det er ikke slik at industrien er ute etter å lure i barna våre skumle stoffer.
LES HELE SAKEN: Ferdigmat vs.hjemmelaget