Her dumper de prisen på Hellstrøm-mat

- Til slike priser tør folk å prøve, for å se om de liker det.

Publisert

(SIDE2): I årevis har mesterkokk Eyvind Hellstrøms hat mot posesuppe og snarveier gitt gourmeten høy oppslutning på TV-skjermen. I flere programmer har han reist land og strand rundt og kjeftet på folk for deres bruk av halvfabrikata.

Overraskelsen var dermed stor, da det ble kjent at han selv lanserte ferdigmat i dagligvarebutikkene.

Prismessig ligger de litt over konkurrentene, men nå er flere tusen av Hellstrøms retter dumpet på et supermarked for havarerte varepartier i Ytre Enebakk

- Vi har akkurat fått inn 25 paller matvarer (kjølevarer) blant annet 2500 ferdigretter fra Hellstrøm, sier Kurt Wian, prosjektleder innkjøp, hos Havaristen til Nettavisen. 

- Alternativ til kast
Der Meny på Grønland i Oslo tar 89 kroner for flere av rettene dumpes de flatt ut av Havaristen for 15 kroner per stykk.

- Det er et alternativ til kast for grossisten som vi har kjøpt det av, sier Wian. 

Meny Grønland er en av butikkene som selger Hellstrøms ferdigretter.

- Hvordan går salget?

- Til slike priser tør folk å prøve, for å se om de liker det.

- Og til slike priser hamstres det også stort, og de spør for eksempel om det kan fryses.  Dette blir utsolgt i løpet av dagen, sier Havaristens prosjektleder.

Best før datoen på produktene, som kun trenger oppvarming i vannbad, ovn, eller mikrobølgeovn er fra 16-20 mars.

Falt i fisk
Produsenten er franske Fleury Michon og Hellstrøm har tidligere sagt at fortrinnet skal være at rettene er sunne, smakfulle og gode, i tillegg til å være uten konserveringsmidler og tilsetningsstoffer.

Mottakelsen hos kritikerne har imidlertid vært av den litt slappe sorten, og spesielt fiskegratengen har fått gjennomgå. TV 2s «Matkontrollen» kom frem til at av de 15 typene de sjekket, så er det ingen som har mindre fisk enn Hellstrøm sin fiskegrateng med 18 prosent fisk.

Side2 har tidligere sjekket og testet tre av produktene. De kom frem til at rettene med fordel kunne ha inneholdt mer grønnsaker.

- Et poeng med ferdigmiddagene er vel å «slippe» å stå på kjøkkenet å kutte opp ingredienser? var et spørsmål som ble stilt.

Senere har også Hellstrøm-retten fått strykkarakter

Hellstrøm drev i en årrekke gourmet-restauranten Bagatelle, som ble den første i Norden med to Michelin-stjerner. Etter en konflikt med eier Christen Sveaas, tok han med seg hele personalet og forlot lokalene i Bygdøy Allé for godt, og satset heller på en karriere på TV-skjermen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!