Her blir Matkontrollens Solveig Barstad helt slått ut av chili

Se hvordan Solveig Barstad reagerer etter å ha spist en av verdens sterkeste chili.

Publisert

(SIDE2): Programleder for Matkontrollen på TV 2, Solveig Barstad gikk regelrett i bakken da de spilte inn kveldens program i Danmark, i sommer.

Hun har nemlig besøkt den populære, danske chilieksperten, som blir kalt Chili Klaus, for å lære mer om verdens mest brukte krydder.

Det er ikke første gang man har testet chili på TV.

Tone Damli måtte spise en hel chili på Tusvik & Tønne med voldsomme konsekvenser og Truls Svendsen forsøkte også å spise chili med «Chili Klaus»

Fikk smake på en av verdens sterkeste chili

- Vi ville lage en sak om de ulike chili-variantene som fins der ute, og måtte selvsagt reise til Danmark for å besøke chili-frelste Claus Pilgaard.

Barstad smakte seg gjennom en rekke ulike chilivarianter.

 - Noen var nesten milde, noen var syrlige i smaken, noen litt sterke, men friske og til slutt fikk jeg altså smake på  en av verdens aller sterkeste chili.

 - Chili kan brukes i både fiskeboller og fårikål!

Fra før av, forklarer Solveig, at hun har et helt normalt forhold til chili og at hun bruker det innimellom, som mange andre.

 - Da jeg fikk den sterkeste chilien i munnen, som visstnok brukes i bunnstoffet på båter for å holde alger unna, så kjentes den helt grei ut først, jeg smakte, så begynte svetten å piple og jeg måtte hoste veldig, jeg holdt på å brekke meg et øyeblikk, fikk mye vann i munnen og heldigvis fikk jeg  vaniljeis, melk og banan for å lindre den intense smaken av chili.

Hun følte seg så ganske fin igjen.

 - Men så, etter en time begynte det å svi i magen og det var da jeg måtte legge meg ned, det var veldig ubehagelig. Heldigvis gikk det jo over. Men jeg vil uansett råde folk til å bruke chili i matlaging, og ikke som snacks, sier hun til Side2.

 - Jeg anbefaler chili i matlaging og ikke som snacks, sier programleder for Matkontrollen Solveig Barstad.

 

- Bruk chili i fårikål

I Norge har salget av chili økt de siste årene, og mange nordmenn bruker nå chili i matlagningen i mye større grad enn tidligere.

 - Det fine med chili er jo at den kan brukes i så mye mer enn vi tror. For eksempel i fiskebollene eller i fårikålen og vi fikk mange gode tips til bruksområder, sier hun.

Matkontrollen ser du på TV 2 i kveld klokken 20:00.