Test av Contigo to go

God kopp for pendlere

Termos eller termoskopp? Denne mellomtingen er utmerket til og fra jobb.

AUTOSEAL: Du åpner koppen ved å trykke inn en knapp på motsatt side av drikkeåpningen.
AUTOSEAL: Du åpner koppen ved å trykke inn en knapp på motsatt side av drikkeåpningen. Foto: Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Det spesielle med denne koppen er lukkesystemet Autoseal. Du åpner koppen ved å trykke inn en knapp på motsatt side av drikkeåpningen.

Når du slipper knappen, lukker åpningen seg automatisk. Operasjonen utføres med én hånd, og du slipper å huske på å lukke koppen igjen etter at du har drukket.

Dette gir mindre, eller ingen, risiko for søl, og innholdet i koppen holder seg lengre varmt, ettersom mindre varme slipper ut gjennom åpningen.

Konstruksjonen ligger åpent til på innsiden av lokket, så rengjøringen er enkel. Selve lukkemekanismen ligger helt ute ved drikkeåpningen slik at ikke noe væske blir liggende igjen i systemet.

Dobbel stålvegg

Denne termoskoppen erstatter ikke en vanlig termos, men den holder bedre på varmen enn en vanlig kaffekopp.

Koppen ligger godt i hånden og både utforming og mekanikk virker solid.

Koppen har dobbel stålvegg uten noe form for belegg på innsiden. Lokket inneholder ikke BPA. Produsenten anbefaler håndvask, men vi vasket våre termoskopper i maskin i testperioden (ca. 3 måneder) uten andre synlige skader enn at et blankt område rundt trykknappen på lokket ble litt mattere.

Kaffekopp til og fra jobben

Vi har testet denne termoskoppen med tanke på bruk i kalde omgivelser med varm drikke. Ifølge produsenten skal koppen holde innholdet varmt i fire timer, men vår erfaring er at den holder drikken varm i 2-2,5 timer i romtemperatur. Til sammenligning holder billigtermosen Gaupa til 49 kroner på varmen i 8-10 timer under gode forhold.

Vekta er også i meste laget med tanke på turbruk.

Contigo to go har litt stort volum som kopp, og isolerer litt for dårlig til at den kan være et fullgodt alternativ til termos.

Systemet fungerer imidlertid veldig godt, en er godt sikret mot søl, og koppen er god å drikke fra. Den er et godt alternativ som kaffekopp f.eks. til og fra jobben og for isfiskere og posteringsjegere som ikke teller hvert gram i sekken.

Utformingen av drikketuten gjør at det kan være litt vanskelig å drikke noe som er veldig varmt uten å brenne seg. Koppen er litt for stor, iallfall som kaffekopp. Du trenger selvsagt ikke fylle den til randen, men en halv kopp holder dårligere på temperaturen. Koppen isolerer litt for dårlig til å være et fullgodt alternativ til termos.

Vi synes også at lokket er litt stort. Utformingen kunne vært noe slankere for å ta mindre plass. Lukkesystemet fungerer imidlertid meget bra og er enkelt i bruk. Om lokket er skikkelig skrudd på, er du sikret mot søl om koppen f.eks. skulle bikke.

Del

Contigo, Conti to go

Enklere Liv AS, tlf. 90 67 72 62, www.enklereliv.no

Pris: kr 298,-

Volum: 470 ml

Vekt: ca. 330 g (veid av oss)

Annet: Produsenten har andre modeller, bl.a. større drikkeflasker for kald drikke som vi også har testet og som fungerer meget bra.

LES OGSÅ:

Disse støvlene skal tåle 100 minusgrader

Her er årets feteste alpinski

Her er vindtrusa du trenger

Disse hanskene koster 2000 - og er verdt hver krone

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning