Doktor Online:

Fikk du med deg disse debattene?

Her er noen av de mest populære debattene fra forumet siden sist.

DEBATT: Uføretrygd, venninneforhold og fastlegen er noe av det som har blitt diskutert i forumet på Doktor Online siden sist.
DEBATT: Uføretrygd, venninneforhold og fastlegen er noe av det som har blitt diskutert i forumet på Doktor Online siden sist. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Ufør og jobb

"Jeg står i fare for å bli uføretrygded pga store kroniske smerter. Dersom det skulle bli bedre helsemessige tider, er det da mulighet for å gå tilbake til delvis jobb?"

Har du noen gode råd til brukeren?

Adopterte barn versus barn fra magen

"Det som forundrer meg er at det faktisk finnes mennesker som fortsatt tror at det ikke går an å elske et adoptert barn like mye som et barn fra magen... (...) Å adoptere er ikke en fattig trøst, men noe vi selv valgte å gjøre"

Les hele innlegget her.

Telefonnummeret til psykiateren

"Er det vanlig å ha mobilnummeret til sin psykolog/psykiater? Vet det ikke var spesielt vanlig før, men har det blitt vanligere nå? Jeg har selv fått nummeret til min behandler og er takknemlig for det"

Og dersom man får nummeret, hva skal det brukes til? Se kommentarene her.

Endring for sosialhjelpsmottakere

"Sosialministeren vil ha aktivitetsplikt for sosialhjelpmottakere. Ministeren påstod at de får flere i jobb på den måten. Hva tenker du om det?"

Delta i debatten her.

Sier du fra om du blir såret?

Er du sånn som sier fra hvis du blir såret av en venn/inne? Tar du det opp der og da, eller litt etterpå? Eller trekker du deg bare unna?

"Jeg er usikker på om/hvordan jeg evt skal ta opp noe med ei venninne. Det skjedde noe som gjorde at jeg ble skuffet og følte behov for avstand en tid. Jeg har ikke tatt noe initiativ til kontakt, og det har gått noen uker. Hun har heller ikke tatt kontakt, men det pleier hun ofte ikke å gjøre overfor venner, men hun har pleid å bli glad og ville møtes når jeg (før) har tatt kontakt.

Jeg tenkte jeg ville vente og se om hun tar kontakt, men det blir litt passivt-aggressivt syns jeg, så jeg tenker jeg bør ta et initiativ, hvis jeg ønsker vennskapet og det gjør jeg jo. Men så vet jeg ikke om/hvordan jeg (eventuelt) skal ta opp det som skjedde. For det kan jo være det var meg, som hadde "feil forventninger" til et vennskap."

Les hele innlegget her.

TIE, ELLER SI NOE: - Jeg er usikker på om/hvordan jeg eventuelt skal ta opp noe med ei venninne, skriver en bruker i forumet.
TIE, ELLER SI NOE: - Jeg er usikker på om/hvordan jeg eventuelt skal ta opp noe med ei venninne, skriver en bruker i forumet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

App for å holde styr på mensen

Også praktiske problemer diskuteres i forumet. En bruker ønsker hjelp til å finne en app som kan gi påminnelse om når menstruasjonen kommer.

Vil du også ha tips? Se hele tråden her.

Til fastlegen - bare for å snakke?

"Er det akseptabelt å ta kontakt med fastlegen for å bare snakke? Jeg har endel som bekymrer og plager meg for tiden, men som jeg ikke snakker med hvem som helst om. Jeg har drøftet det med ei nær og god venninne flere ganger, men føler jeg ikke kan belaste henne med dette mer nå. Tingene plager meg såpass at jeg i gjennomsnitt har en våkenatt per uke (siste 3-4 mnd). Jeg er ikke syk, og legen kan egentlig ikke gjøre noe for meg. Men jeg trenger bare å snakke med noen "utenforstående" som ikke kjenner meg/familien og derfor kan se ting "utenfra", og jeg trenger bare få snakke igjennom sakene med annet voksent menneske.

Er det vanlig å dra til legen bare for å snakke om sensitive ting? Og er det akseptabel bruk av legens tid?"

Hva bruker du fastlegen din til? Se alle innspillene her.

Trene sjelden

- Jeg orker ikke trene mer enn en gang i uken. Er det verdt det?, spør en bruker i forumet.

Hva mener du? Delta i diskusjonen her.

Les også:

Gynekologen svarer om overgangsalder

De mest popukære debattene fra forumet

Promille, lite sex, skrittsopp og tett nese

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen