Joralf Gjerstads varme hender

– Jeg ble kurert av Snåsamannen

Legedokumentene viser det svart på hvitt: Etter et besøk hos Snåsamannen ble Donia Camilla Seirafi (37) kvitt en polypp i livmoren.

GJENSYN: Donia Seirafi traff Joralf Gjerstad igjen da han var i Oslo for å signere boka "Snåsamannen".
GJENSYN: Donia Seirafi traff Joralf Gjerstad igjen da han var i Oslo for å signere boka "Snåsamannen". Foto: Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Det er helt merkelig, sier Donia Camilla Seirafi fra Ekeberg i Oslo.

Første gang

Hun hadde aldri vært hos en håndspålegger. Men da hun så en dokumentar om "Snåsamannen" på TV, bestemte hun seg for å besøke mannen alle snakker om, Joralf Gjerstad.

Det angrer hun ikke på i dag.

Ønsker barn

Hun og mannen hadde i lengre tid forsøkt å bli foreldre, uten resultat. Niende oktober i fjor var Donia til undersøkelse på Akershus universitetssykehus i Lørenskog (Ahus).

Undersøkelsen avslørte en polypp i livmoren til 37-åringen, noe som også forklarte de stikkende smertene hun hadde kjent i siden.

Operasjon ble anbefalt - som eneste løsning.

Dro til forlaget

Med dokumentaren om Snåsamannen friskt i minne, tenkte Donia straks i andre baner: Helbrederens varme hender kunne være en mulighet.

- Siden jeg hadde hørt at Joralf Gjerstad var i møte med forlaget sitt i Oslo, dro jeg dit.

DOKUMENTERT: At Donias polypp forsvant i perioden da hun ble behandlet av Joralf Gjerstad, har hun svart på hvitt.
DOKUMENTERT: At Donias polypp forsvant i perioden da hun ble behandlet av Joralf Gjerstad, har hun svart på hvitt. Foto: Foto: Jørn Grønlund

Allerede tre timer senere møtte hun opp utenfor Gyldendals lokaler i håp om å møte Snåsamannen, som for alvor ble kjent gjennom Ingar Sletten Kolloens biografi.

- Utstråler godhet

I Gyldendals resepsjon fikk Donia bekreftet at Joralf var til stede i forlagslokalene. Hun satte seg derfor til å vente på en benk utenfor i håp om at han skulle dukke opp. Etter en stund kom han ut i retning en ventende drosje.

- Jeg fikk kontakt med ham, og vi ble enige om at vi skulle snakkes senere. Deretter satte han seg i drosjen, og jeg så ham kjøre av gårde, forteller hun.

Allerede da ble Donias smerter i siden svakere. Det tror hun kom av møtet med Joralf.

"Så" gjenglemt mobil

- Han er en helt spesiell mann. Jeg har aldri truffet noen som ham før. Han utstråler en sånn godhet. Jordnærheten hans står i kontrast til det hektiske livet vi lever i storbyen, sier halvt iranske Donia, som ikke er i tvil om Snåsamannens evner.

Donia glemte mobilen sin på benken utenfor Gyldendal. Men Joralf, som Donia hadde sett kjøre av gårde i drosjen, hadde allerede sørget for at den kom til rette.

- Jeg ringte Gyldendal, og de fortalte at Joralf hadde sagt ifra om mobiltelefonen, så en fra forlaget kunne gå ut og hente den, forteller Donia imponert.

Rask behandling

12. november dro Donia til Snåsa hotell i Nord-Trøndelag, der Joralf skulle ta imot "pasienter". Sammen med rundt 20 andre satt hun i resepsjonen og ventet på tur til å besøke Joralf på et rom like ved inngangen.

Da det ble hennes tur, la Snåsamannen hendene sine en kort stund på den ene siden av magen hennes.

- Jeg kjente varmen gjennom klærne, og etterpå var alle smerter borte, forteller Donia.

- Ser tvers igjennom deg

- Han ba også om å få undersøke en føflekk jeg har på ryggen, uten at jeg hadde fortalt ham om den. Det er den eneste føflekken jeg har på hele kroppen, ler hun.

I tillegg skal Joralf ha registrert at 37-åringen har skjeve hornhinner.

- Han ser tvers igjennom deg, sier Donia.

Selv om smertene forsvant, fulgte hun Joralfs råd om å gå til ny undersøkelse hos lege.

KJENTE VARMEN: - Jeg kjente varmen gjennom klærne, og etterpå var alle smerter borte, forteller Donia Camilla Seirafi etter møtet med Joralf Gjerstad.
KJENTE VARMEN: - Jeg kjente varmen gjennom klærne, og etterpå var alle smerter borte, forteller Donia Camilla Seirafi etter møtet med Joralf Gjerstad. Foto: Foto: Jørn Grønlund

Polyppen ble borte

En drøy uke etter håndspåleggelsen var derfor Donia hos gynekologen. Den samme overlegen som hadde konstatert polypp i livmoren hennes, kunne nå registrere at polyppen var blitt borte.

Overlege Aage Karsten Huseby utelukker ikke at Snåsamannen kan ha vært til hjelp.

Utelukker ikke virkning

- Det er ikke uvanlig at en polypp trekker seg tilbake av seg selv. Men i denne pasientens tilfelle var det påfallende at det skjedde så raskt, sier han.

Under den første undersøkelsen behandlet Huseby polyppen, men helt borte ble den ikke på dette tidspunktet. Den skulle i stedet fjernes gjennom operasjon.

- Dette er første gang jeg konfronteres med resultat fra en alternativ behandler, men jeg har mange pasienter som benytter seg av akupunkter i forbindelse med fertilitetsproblemer, forteller han.

Les også: Sjekkliste for alternativ behandling

Resultatet dokumenteres

Selv er Donia overbevist om at det var Snåsamannen som gjorde at polyppen ble helt borte. Sammen med forfatter Ingar Sletten Kolloen skal hun nå registrere resultatene hos Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin i Tromsø.

Kan ikke ta imot flere

Vi gjør oppmerksom på at Joralf Gjerstad ikke lenger kan ta imot flere til behandling. Han har fått tusenvis av brev og har ikke kapasitet til å svare på disse.

Det er heller ikke mulig å komme uanmeldt for å få behandling.

- Joralf gjorde det slik at jeg slapp å gjennomgå en operasjon, og jeg vil fortelle min historie som takk for hjelpen, smiler Donia.

Les mer:

Klikk Helse

Doktor Online

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning