Doktor Online

Se hva våre eksperter svarer:

Promille, lite sex, skrittsopp og tett nese er noen av spørsmålene.

LEGE PÅ NETT: Du trenger ikke alltid gå til legen for å få svar på spørsmålene dine. Her ser du noe av det våre nettleger har svart på siden sist.
LEGE PÅ NETT: Du trenger ikke alltid gå til legen for å få svar på spørsmålene dine. Her ser du noe av det våre nettleger har svart på siden sist. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Her er noe av det ekspertene våre har svart på de siste to ukene.

Skrittsopp

"Jeg kom hjem fra Thailand 20. februar, og etter å ha vært hos lege der nede fikk jeg diagnosen skrittsopp. Jeg brukte da Canesten 4 dager før jeg reiste hjem, uten at det ga noen synlige resultater. Hjemme har jeg brukt daktacort i 4 dager, og da forsvant rødhet og svie. Deretter har jeg brukt daktar i halvannen uke. Ytterst i hudfeltet på innsiden av låret har jeg fortsatt noe rødhet, ellers er huden misfarget brunaktig. Når skjønner jeg at jeg er bra og kan stoppe videre behandling, og er det en annen salve jeg heller burde bruke?"

Les svaret fra hudlege Jon Langeland.

Tett nese

"Etter en operasjon i høst ble jeg veldig plaget med kløe/nysing i det ene nesebøret. Ble også veldig tett og snørrete. Senere har jeg blitt plaget med at jeg blir tett på den samme måten i "hele" nesa etter at jeg har trent. Dette kan vare i ett til to døgn etterpå. Dette begynner å bli så plagsomt at jeg kvier meg for å trene. Lurer veldig på hva dette er?"

Se svaret fra allmennlege Kjell Vaage her.

Ulcerøs colitt og promille

Vil du stille spørsmål?

Her er alle våre eksperter:

Allmennlege Kjell Vaage

Hudlege Jon Langelang

Gynekolog Mette Moen

Fysioterapeut Erik Øiangen

Spesialist i mikrobiologi, Miklos Degre

Tannlege Lillian Hajdu

Ekspert på sengevæting, uroterapeut Siri Harket

Plastikkkirurg Morten Kveim

Advokat Henrik Jensen

Sexolog Gro Isachsen

Psykiater Nils Håvard Dahl

Ernæringsfysiolog Randi Vassbotn Norheim

Lege med kompetanse på alternativ medisin, Stig Bruset.

Dersom du selv vil stille spørsmål til noen av ekspertene våre, finner du dem her. Det koster 149 kroner, og du vil normalt får svar innen tre virkedager. Du kan være helt anonym.

"Ble stoppet i promillekontroll dagen derpå, og blåseprøve viste 0,36. Blodprøve en halvtime senere viste 1 i promille. Dette var ca. 10 timer etter avsluttet alkoholinntak. I og med at jeg har fjernet tykktarm og endetarm, kan det påvirke, forsinke opptaket av alkohol på noen måte? Svaret vil ha stor betydning for utfallet i saken. Grunnen til at kjøringen fant sted var at jeg måtte til dyrlege med en alvorlig syk hund. Var på fjellet, og hadde ikke noen annen mulighet. Svaret vil om nødvendig bli fremlagt ved ett eventuelt rettsmøte. Håper på ett positivt svar."

Les allmennlegens grundige svar om alkoholopptak og promille.

Sjanse for flerlinger

Har siden jul forsøkt å bli gravid. Denne måneden ble jeg satt på pergotime, legen sa da at det også var en mulighet for flerlinger. Jeg tenkte ikke så mye over det der og da, men når jeg kom hjem og diskuterte dette med mannen min ble jeg veldig usikker. Hvor stor sjanse er det egentlig for flerlinger når jeg kommer til å få eggløsning på begge sider? Jeg har veldig lyst til å bli gravid med en gang, men tanken på flerlinger skremmer meg. Jeg vet at pergotime gir en økt risiko for det, men betyr eggløsning på begge sider at jeg har veldig mye større risiko for det? Kan du si noe om hvor stor?"

Gynekolog Mette Moen svarer her.

Blødning etter samleie før menstruasjon

MER ENN EN: Kan bruk av pergotime gi økt sjanse for flerlinger?, spør en dame. Vår gynekolog svarer.
MER ENN EN: Kan bruk av pergotime gi økt sjanse for flerlinger?, spør en dame. Vår gynekolog svarer. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

"Jeg er en kvinne på snart 41 år som de siste to månedene har opplevd at jeg en dag før menstruasjonen får en liten blødning. Etter denne blødningen så går det noen timer, så kommer menstruasjonen for fullt. Blør ikke i mellomtiden. Dette har vært regelmessig de to siste månedene .Har akkurat fått mensen igjen, men denne gangen uten denne lille blødningen først. Vet at når jeg fikk disse blødningene før menstruasjonen, så hadde jeg hatt samleie en og to dager før blødningen kom, og så gikk det enda en dag før mensen kom. Nå lurer jeg på om det var samleie som gjorde at jeg blødde. Mannen min har ikke merket noe blod på penis etter disse samleiene. Blør ellers ingenting mellom menstruasjonene, og mensen kommer regelmessig. Har heller ikke brukt noe prevensjon de 10 siste årene. Kan dette være normalt? Er redd for at det kan være noe alvorlig."

Gynekolog Mette Moen svarer kvinnen her.

Mindre glans

"Jeg smurte på en liten mengde locobase repair på glans på penis for noen uker siden. Kort tid etterpå ble glans veldig glatt og også mindre i størrelse. Nå lurer jeg på om denne forandringen er permanent? Har jeg skadet noe og tatt bort et viktig og beskyttende lag? Locobase repair er vel en harmløs krem som kan brukes overalt? Vil dette over tid normalisere seg igjen? Hva kan/bør jeg gjøre?"

Hudlege Jon Langeland svarer her.

Ingen sex på 20 år

"Jeg lever i et ekteskap uten fysisk kontakt, og det har ikke vært det på over 20 år. Hun vil ikke ha sex. Det var brått slutt da siste barn ble født i 1993. Det er utrolig frustrerende, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Vi har vært gift i 27 år og har to voksne barn. Vi har vært til rådgivning og veiledning, men det blir ingen endring. Heldigvis bruker jeg antidepresiva, så det bremser det meste av sexlysten. Men det er ikke slik det skal være. Jeg er bare 60 år. Og har hatt bare en partner. Hva råder du meg til å gjøre? Skal jeg fortsette slik, eller bryte - noe jeg ser utrolig mørkt på. Tøft å etablere seg på nytt når du bare har trygd, dvs. dårlig økonomi. Men alternativet er nesten et helt liv uten sex, noe som er uønsket. Men jeg får ikke gjort så mye med det. Sliter med depresjoner og bruker sovemedisin."

Les rådene fra sexolog Gro Isachsen og andre her.

Noen av innleggene er kuttet ned noe, eller skrevet om litt, men alle finnes i sin helhet på Doktor Online. Du finner dem ved å følge lenkene.

Les også:

Gynekologen svarer om overgangalder

Espertene svarer: Kronisk harking, cyster og hpv

Ekspertene svarer: Ekstrem sexlyst, føflekker og flåttbitt i Nepal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning