Doktor Online:

De mest populære debattene fra forumet

Har du gode råd du vil dele?

NETTDEBATT: Livets mange små og store tema blir diskutert i forumet på Doktor Online.
NETTDEBATT: Livets mange små og store tema blir diskutert i forumet på Doktor Online. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Her er noen av de mest populære trådene i forumet de siste to ukene.

Legge til ukjent mann på Facebook

"Synes menn det er like creepy å få venneforespørsel fra ukjent dame som damer synes det er fra ukjent mann? Vil jeg fremstå som stalker? Jeg har lyst til å sende til venn av venn"

Hvilke råd kvinnen får, kan du lese her.

Selvskading

"(...) I behandling har vi alltid i første omgang fokusert på det som var grunnen til selvskadingen. Jeg lurer på om det er noe av helsepersonellet som kun ser selvskadingen og ikke grunnen til det, og personen bak. (...) Selv har jeg aldri hatt slike negative opplevelser. Har alltid blitt respektert for den jeg er og ikke hva jeg gjorde."

Les hele tråden her.

Hva sier jeg til mannen min etter psykologtimer?

"Jeg har startet i psykiatrisk behandling, og mannen min vil at jeg skal fortelle mest mulig fra timen. Problemet er bare at mannen min er mye av problemet. Har levd med en psykisk syk mann i 8 år, som har nektet behandling i alle disse årene, men skal igang med behandling om ikke så lenge (...)".

Har du et råd til kvinnen? Les hele innlegget og rådene hun får her.

BIBEL: Brukeren er ekstremt opptatt av religion, og lurer på om det er vanlig.
BIBEL: Brukeren er ekstremt opptatt av religion, og lurer på om det er vanlig. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox.com

Ekstremt opptatt av religion

"Jeg er ekstremt opptatt av religion, og om jeg kommer til helvete. Er det vanlig? Gråter bare jeg tenker jeg er fortapt"

Har du noen råd til brukeren?

Hvor åpen skal jeg være om min sykdom når jeg søker ny jobb?

"Jeg er 33 år og har en bipolar lidelse. Jeg har vært veldig syk i flere lange perioder, men også bedre i andre perioder. Etter lang tids sykdom kommer jeg ikke tilbake i min gamle jobb, og jeg er nødt til å finne en ny. Hvor åpen skal jeg være? (...) Jeg hadde ikke ansatt meg om jeg hadde vært arbeidsgiver og visst hvor ustabilt det er. Altså, jeg gjør en god jobb når jeg er i form, men oftere er jeg jo syk og ikke tilstede."

Se hvilke råd arbeidssøkeren får.

Jeg har gått opp ti kilo på to år

"Kan det være mulig? Nå orker jeg ikke mer! Rykk tilbake til start"

Les mer om det kjente problemet.

Andre som lider seg gjennom angst?

"Jeg er en person som lider meg gjennom angst. Det kan være restaurantbesøk på flere timer, kjøring i bil, tur på butikken/handlesenter, venteromsitting, legebesøk etc. Jeg unngår ikke angstsituasjoner. Under angstsituasjoner får jeg høy puls, svimmel, nummen i beina, uvel i kroppen. Kan også få panikkanfall hvor jeg får en følelse av å besvime. Angst er bare forferdelig! Andre som har det slik?"

Har du opplevd noe lignende? Brukerne deler sine erfaringer her.

Hvis en bipolar blir gravid

"... kommer de til å ta fra meg barnet da?"

Les psykiaterens svar her.

Kjæresteforholdet forsvant

"Jeg er en mann på drøyt 40 som har vært gift i ca 15 år. Vi har barn, og har det bra på veldig mange plan. Vi snakker sammen, ler sammen etc. Sexlivet har vært bra. Jeg har nok alltid vært litt mer ivrig enn henne, men hun har også vært ganske ivrig. Vi hadde en bra periode i høst. Når det gjelder kjærtegn og nærhet i hverdagen er hun langt under middels interessert. Det gjelder faktisk også i forhold til barna. De kommer oftest til meg om de skal ha en kos (utradisjonelt, men sånn er det faktisk hos oss). Jeg aksepterer at hun er sånn. De siste 2-3 månedene har forholdet tatt en vending jeg ikke liker. Kos og klem gikk fra lite (som er OK) til null (ikke OK). Hun vrir seg unna om jeg er borti henne, og setter seg lengst mulig bort fra meg. Hun har blitt klart mindre interessert i senga også, selv om det ikke er helt stopp. (...) Hva bør jeg gjøre?"

Les debatten og rådene mannen får her.

På leting etter andre i samme situasjon

Jeg er hele tiden på leting etter andre i samme situasjon som meg selv. Dvs personer med noenlunde lik diagnose som sosial angst, dysmorfofobi, unnvikende pf og slikt. Som virkelig kan skjønne meg og jeg skjønne dem. Kanskje fordi jeg har blitt redd for andre mennesker som ikke har angst. Men jeg finner bare få. (...)

Er det slik at mange syke helst ikke vil oppsøke andre med samme diagnose? Les debatten her.

Motivasjon vektnedgang

"Noen som har erfaring med å lykkes med slanking? Jeg sliter masse med motivasjon til tider"

Har du lyktes, og har tips? Les tråden her.

Trenger noen råd, vil ut av forholdet

"Uavhengig om jeg skal treffe den nye mannen, ønsker jeg ut av forholdet for min egen del, men ikke for ungenes skyld. Forstår dere? Har noen opplevd det samme som meg?"

Les hele innlegget, og svarene her.

Vurderer å ta med venn av sønnen på ferie

"Jeg vurderer å invitere med venn av min sønn på sydentur, ikke for min egen del direkte, men for sønnen. Han blir 17 innen da. (...) Er det noen som har erfaring med dette? Og hva er vanlig å gjøre - full påspandering eller at foreldrene dekker billetten hans og jeg mat/utflukter?"

Har du råd til denne mammaen?

Når homofile får barn

"Det har før vært diskusjoner her på DOL om hvorvidt det er "riktig" at homofile par får barn på ulike vis. Enkelte har ment at det er egoistisk å få barn i en slik setting og at barna trolig vil lide under det (mobbing etc). Her er en link som viser til ulike foreldreskap, og det kan heldigvis virke som om dagens barn ikke er så fordomsfulle som voksengenerasjonen"

Dette temaet skaper stort engasjement blant brukerne.

De aller fleste innleggene er forkortet, men finnes i sin helhet i forumet til Doktor Online.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning