Dette betyr drømmene dine

Mister du tenner eller blir jaget av skumle menn?

DRØMMETYDNING: Prøver drømmene dine å fortelle deg noe?
DRØMMETYDNING: Prøver drømmene dine å fortelle deg noe? Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Det sies at vi mennesker drømmer hver natt, men det er ikke alltid at man husker hva man nettopp har drømt når man våkner.

Likevel er det noen drømmer man husker bedre enn andre og mange opplever kanskje å ha den samme drømmen flere ganger. 

Har du for eksempel opplevd å «miste tenner» når du sover om natten? Eller kanskje du nettopp har flydd fra land til land siden du plutselig kunne fly?

Tolkninger

Den amerikanske psykologen Patricia Garfield fra The Association for the Study of Dreams og forfatter av boken «Creative Dreaming» mener at drømmene kan guide og fortelle oss om hvordan vi egentlig har det.

- I løpet av en dag er man for opptatt til å få med seg alt som kroppen registrerer og tolker, men når vi sover kan man legge merke til alt det som skjer i underbevisstheten, enten det er frykt, lengsel eller stress, sier Garfield ifølge Goodhousekeeping.com. 

Her er noen vanlige drømmer samt hva psykologen mener underbevisstheten prøver å fortelle deg:

Du er naken i full offentlighet

Å drømme at man plutselig står kliss naken midt i gata eller foran en stor folkemengde kan indikere at du på en eller annen måte er sårbar, hevder Garfield. Hennes tips er å prøve å identifisere hva som kan gjøre deg usikker slik at du aktivt kan jobbe med å få bedre selvtillit og selvsikkerhet.

SYMBOL: Kan drømmene dine fortelle deg noe om hva som ligger i underbevisstheten?
SYMBOL: Kan drømmene dine fortelle deg noe om hva som ligger i underbevisstheten? Foto: Erwin Wodicka (Colourbox)

Du rekker aldri toget eller bussen

Ifølge drømmetydningseksperten Garfield representerer en slik drøm at man ønsker å nå et bestemt mål eller at du føler du henger etter med for eksempel jobbrelaterte oppgaver. 

Du har romantiske drømmer om andre enn kjæresten din

Selv om du er lykkelig sammen med kjæresten så kan det skje at man har romantiske og kanskje erotiske drømmer som involverer helt noen andre enn dama eller typen som hovedperson. Garfield forklarer at slike drømmer kan indikere problemer i forholder, men vanligvis handler det mer om at man savner enkelte kvaliteter hos partneren. Dette kan for eksempel være at man ønsker mer ømhet, at man kysser og klemmer mer, mer hengivenhet eller lignende.  

Du kjører en bil som ikke har bremser

Dette kan visstnok symbolisere at du føler livet ditt er litt ute av kontroll. Årsakene kan være mange, for eksempel at du er stormende forelsket, men føler at ting går litt fort frem. Eller at du har for mange baller i lufta når det gjelder jobb eller skole. Løsningen? Du trenger å roe ned og få oversikt over situasjonen. 

Du kan fly og det er helt normalt

Bildene av deg selv som flyr rundt kan indikere at du har funnet en løsning på en vanskelig situasjon eller følelsesmessig problem som har plaget deg. En slik drøm kan også tyde på at du har fullført og taklet et stort jobbprosjekt, presentasjon eller lignende.

Du mister tennene dine

Det er noe som plager deg, men du skjuler det.

- Når man har skjult sinne har vi en tendens til å bite oss i kjeven, noe som kan slipe ned tennene våre. Drømmen advarer deg om det, sier Dr. Garfield. Kilden til frustrasjonen er vanligvis ganske åpenbar for den som drømmer og kan for eksempel være problemer på jobb eller familiedrama. Ett tips fra psykologen er å gjøre noe som får deg til å takle stresset bedre, for eksempel fysisk aktivitet.

Du blir jaget

- En kvinne jeg arbeidet med hadde stadig drømmer om å bli jaget av en puddel. Det viste seg at en mann hun mislikte hadde grått, krøllete hår, akkurat som hunden, sier den amerikanske psykologen.

Er det noe i livet og din livssituasjon som gjør at du føler deg truet? Da kan man ofte drømme at man blir jaget og våkne svett og andpusten, ifølge Garfield. Prøv å finne ut hva eller hvem som gjør at du i underbevisstheten føler deg truet og usikker.

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2014.

Les også