Bontrager Ion 700

Veldig god pendlerlykt med bare to små svakheter.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Fyldig lysstråle

+ Enkel montering

+ Solid kvalitetsfølelse

+ Velvalgte sykkelspesifikke effektrinn

- Vanskelig å betjene med tykke hansker

- Trang festebrakett

Med en prislapp på 799 kroner vil mange synes at dette er ei dyr sykkellykt. Heldigvis får man igjen for det man betaler - og det i godt monn.

Lykta gir testerne det som enklest kan beskrives som en slags iPhone-følelse: Den kompakte lykta av metall kjennes solid og forseggjort. Ion har én sterk diode, og har i tillegg oransje sidefelt som gir en viss synlighet fra sidene. USB-kontakten dekkes tillitvekkende av en gummipropp som stikkes godt inn i lyktekroppen.

Funksjonsbryteren er (muligens ikke tilfeldig) på størrelse med funksjonknappen på en iPhone. Her ligger den ene vesle svakheten: Denne knappen kan være litt vanskelig å betjene med tykke hansker.

Selve braketten er testens desidert med lettmonterte: Trekk gummistrikken rundt styret og hekt den på. Det er gjort på sekunder. Braketten kan festes overalt på styret, også der styret er konisk. Vinkelen forover kan enkelt justeres.

Men i braketten ligger også lyktas andre svakhet. Den er så trang at er vanskelig å skli lykta av og på. Det ble litt bedre etter en tids bruk, men testerne tok seg stadig i å fjerne løsne braketten i stedet for å skli lykta av braketten når lykta skulle tas av sykkelen. (I parentes bemerket: Lykta passer faktisk bedre i BikeTec-braketten enn i den originale.)

Lyset er meget godt tilpasset en helårsjobbsyklists behov. Lysstrålen er har flott fyldighet, og med 700 oppgitte lumen er den sterk nok på full effekt til å bringe deg trygt gjennom jobbreisens mørkeste partier.

Testerne liker dessuten funksjonen med svak lysstyrke med pulseffekt. Denne gir meget god synlighet i trafikken og batterilevetid til mange, mange turer på sykkelen. Batteriet er ikke byttbart - når batteriets levetid er over, må lykta kasseres.

Bare en for trang brakett og en funksjonsbryter som kan være vanskelig å treffe med tykke hansker hindrer denne lykta i å få terningkast seks.

Totalinntrykk

Får igjen for det man betaler - i godt monn. Bare en for trang brakett og en funksjonsbryter som kan være vanskelig å treffe med tykke hansker hindrer denne lykta i å få terningkast seks.

Holdbarhet

Ikke byttbart batteri; må kasseres til slutt. Av metall og kjennes solid og forseggjort. USB-kontakten dekkes av gummipropp. Tålte teknisk test.

Opplevelse av lys

Meget godt tilpasset en helårsjobbsyklists behov. Lysstrålen har flott fyldighet og er sterk nok. Funksjon med svak lysstyrke med pulseffekt gir meget god synlighet i trafikken og batterilevetid til mange, mange turer.

Brukervennlighet

Funksjonsbryteren kan være litt vanskelig å betjene med tykke hansker. Selve braketten er testens desidert med lettmonterte. Kan festes overalt på styret. Vinkelen forover kan enkelt justeres. Braketten er så trang at er vanskelig å skli lykta av og på (litt bedre etter hvert).

Spesifikasjoner

Produsent Bontrager
Pris 999
Batterier Ladbart litiumionbatteri, ladetid ca 5 timer med USB micro-ledning
Oppgitt batterilevetid med full styrke Ca. 1,75 timer
Funksjoner Fast lys i tre styrker, fast lys med pulseffekt og blinkende lys
Forhandlere: Boa sykler, Sykkelcenteret

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning