Beskytt håret

Det er sol og snart sommer. Og sammen med badedrakter og engangsgriller, kommer også sterke solstråler som enkelt kan ødelegge håret.

Publisert Oppdatert

Det har kommet mange produkter på markedet som kan redde håret ditt fra de største skadene sola kan gjøre.

Men er det virkelig nødvendig å gå til innkjøp av åtte forskjellige solprodukter til håret, eller kunne det holdt med et par stykker?

- Du behøver ikke å ha alle produktene. Det viktigste er å ha en shampo og en balsam som beskytter håret mot saltvann og solstråler, sier kreativ leder Birger Løkeng hos Adam & Eva til DetNye.no.

Samme for hud og hår

Han syntes også det kan være greit å ha et leave-in-produkt du kan ha med deg på stranda.

- Solprodukter for håret fungerer nesten som solprodukter for huden. Du bør ha med deg en spray på stranda eller i parken som du kan bruke gjennom dagen. Den beskytter håret og hodebunnen, sier Løkeng.

Men uansett hva du bruker av produkter, kommer du ikke bort fra at et hodeplagg gir den beste beskyttelsen.

- Solen er mye sterkere nå enn før. Og selv om de nyeste produktene er veldig gode, gir en caps den beste beskyttelsen. Flett håret i en flette og tre capsen på hodet, råder han.

Best med Kerastase

Skjønnhetsjournalist i Det Nye, Kristina Picard, anbefaler gjerne solproduktene til Kerastase.

- After sun-produktene er veldig gode til håret. De har for eksempel en shampo som kan brukes som en renseserie, sier hun til DetNye.no.

Hun tror noen liker at håret blir litt lysere om sommeren, men at det overhodet ikke passer for alle.

- Har du farget hår kan du fort få en annen farge. Og da blir det ikke så veldig pent. Derfor er viktigst for de med farget hår å bruke beskyttelsesprodukter, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning