Advarer mot å spise avokadosteinen
Har blitt trendmat, men er visst ikke så gunstig likevel.

(SIDE2): Den siste tiden har en rekke bloggere og helsemagasiner - inkludert Side2, omtalt avokadosteinen som den sunneste delen av avokadoen.
For lite forskning
Mange velger nå bruke avokadosteinen som supermat, og maler den opp og putter den i smoothien. Avokadosteinen skal nemlig være proppfull av antioksidanter.
Men hos Danmarks Tekniske Universitets Fødevareinstitut fraråder de å spise avokadoens harde kjerne, skriver MX.dk.
- DTU har undersøkt saken og har kun funnet et fåtall undersøkelser som kan vise om det er trygt å spise avokadostein, skriver de på sin Facebook-side «Mad med mindre kemi».
Bekymret for toksiner
De mener at siden det finnes så lite data som sier noe om hvorvidt det er trygt å spise kjernen, så er det rart at folk nå i så stor grad har besluttet å spise den. Spesielt med tanke på at avokadoblader kan være giftige.
- Om det er forekomst av giftige toksiner i en plantedel kan man ikke utelukke at det også finnes i en annen plantedel, sier toksikolog og seniorrådgiver ved DTU, Kirsten Pilegaard.
Les hele innlegget fra DTU her:
Avokadokjøttet kan man selvsagt fortsatt spise med god samvittighet. Side2 digger den fete frukten, og lagde nylig en liste over 5 gode grunner til å spise avokado. Visste du for eksempel at avokado er noe av det sunneste pålegget du kan ha på brødskiva.
Om du er glad i avokado bør du også gå med deg dette geniale trikset som modner avokadoen på 1-2-3.
Du vil kanskje også blir like forskrekket som oss over å få vite at avokadoen snart kan være utrydningstruet.