3 matvarer som gjør deg deprimert
Øker faren for depresjon.

(SIDE2): Du er hva du spiser, sies det igjen og igjen. Det er uansett lite tvil om at maten man spiser, påvirker hvordan man har det - om det er vekten det er snakk om eller energinivået.
Flere studier de siste årene viser også at mat kan ha en negativ virkning når det gjelder depresjoner. Og da er det spesielt tre typer matvarer man bør unngå, skriver livescience.com.
LES også: En varm film om depresjon
Unge jenter tar piller mot depresjon som aldri før
Raffinerte kornprodukter: Pasta, hvit ris og loff er blant matvarer som har vist seg å øke betennelsesnivået i kroppen, og er knyttet til depresjon hos kvinner. I 2013 fulgte forskere 40.000 kvinner. Ingen av kvinnene spiste lsik mat da studien starter, men det viste seg at av de som spiste denne typen mat i løpet av studien, var det flere som endte med depresjon på slutten av studiene.
Mineralvann: Den samme studien indikerer at det å drikke brus, også kan føre til depresjon. Å drikke en brus om dagen, det være seg sukkerholding eller i light-varianten, er i så måte usunt for helsa. Brus er også med på å øke faren for hjertelidelser og insulinintoleranse.

Fast food: De som spiser såkalt junk, har 51 prosent større sjanse for å utvikle depesjon, enn de som ikke spiser slikt. Det viser en studie fra 2012. gjengitt i Public health Nutrition. Det vil si mat av typen hamburger, pølse i brød og pizza.
For all del - å spise pasta nå og da er ikke farlig, men å ha det som måltid tre-fire ganger i uken er ikke å anbefale. Brus er full av såkalt tomme kalorier, som ikke gir noen helsegevinst unsett, så er du tørst er det bedre å drikke vann - i det minste å bytte ut brusen så ofte man kan.
Å spise en hamburger nå og da er ikke farlig for helsa, og vil heller ikke øke faren for depresjon. Spiser du det derimot daglig, står du i fare for å bli deppa.
