Stortest: Isbrodder

P-brodden Proff

Dette er Joggers "storebror" beregnet på profesjonell bruk på kraftige fjellsko, turstøvler eller vernesko.

Pluss ikon
GODT GREP: P-brodden Proff har godt grep på is.
GODT GREP: P-brodden Proff har godt grep på is. Foto: Arne T. Hamarsland
Sist oppdatert

P-brodden

www.p-brodden.no
Pris: kr 498,-
Vekt per par (L): ca 305 gram
Størrelser: Størrelser: M (35–41), L (42–48)

Karakter: 7 av 10

Joggers «storebror». Beregnet på profesjonell bruk på kraftige vernesko eller støvler. Antallet brodder er økt til 8 foran og 4 bak. De har en plate som er vulkanisert fast i den hardere gummien i fotplatene. Brodden sitter meget stabilt, ramler ikke ut, står rett ned selv ved sterk belastning sideveis. Fotplatene med hardere gummi som broddene sitter i er store og solide. Myk naturgummi i strekkområdene.

Fungerer med hansker

Greit å sette på med hansker, med votter må strammereimene være trædd på forhånd. Montering kunne vært bedre merket, lett å ta dem på bak/frem dersom en er uoppmerksom.

Utfordring med myke såler

På sko med myk såle kjennes fotplatene som flate klumper under foten. Med myke støvlesåler skjedde det flere ganger at begge de fremste platene forskjøv seg mot senter og kanten kom 2 cm på siden av støvlesålen på det meste. Ene bakplata forskjøv seg og endte opp på kanten mellom hælen og framfoten. Selve strammesystemet er behagelig, også på støvler med myk overdel som f.eks. gummistøvler.

God på is

Godt grep på is, greier så vidt å snurre rundt. På hard snø, middels til dårlig grep (dårligere enn bar såle). Meget godt grep på svaberg og sleipe steiner, enkel og grei å ta på, sitter godt. God å gå med på gummistøvler, kjenner ikke brodden selv med myk såle. Strammebånda med borrelås peker fremover, kan i kvist, lyng tung snø være utsatt for å bli revet åpne. Refleksbrikke på hælreim. Praktisk oppbevaringspose følger med.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2019, og sist oppdatert 16/01 2019.

Les også