Stortest: Isbrodder

YakTrax Diamond Grip

YakTrax Diamond Grip er stålbrodder med elastisk overdel som er myk også når det er kaldt ute.

Pluss ikon
MINUSGRADER: Yaktrax Diamond Grip er myke å jobbe med også i minusgrader.
MINUSGRADER: Yaktrax Diamond Grip er myke å jobbe med også i minusgrader. Foto: Arne T. Hamarsland
Sist oppdatert

FAKTA: YakTrax Diamond Grip

Knight Lite Europe AS
www.knightlite.no
Pris: kr 395,-
Vekt per par (L): ca 310 gram
Størrelser: S (38–40), M (41–43), L (44–46), XL 8 46+)

Karakter: 7 av 10

Stålbrodder med elastisk gummioverdel som beholder mykheten også ved temperaturer under frysepunktet. Broddene består av mangekantede stålprofiler som roterer på to ca 1,3 mm tykke stålvaiere, montert i firkantet foran og som trekantet under hæl. Stålvaieren er festet til gummioverdelen via korte kjettinglenker. Overflateherdet, rustfri stållegering i brodder og kjettinger. Dersom stålvaieren bøyes kraftig på samme sted gjentatte ganger, vil den være utsatt for brudd

Fungerer med hansker og votter

Greit å ta på med hansker, fungerer også med votter. Litt omstendelig å få til å sitte korrekt på støvlene. Har ikke dyp tå, kun et bånd over skotupp. Gummibåndet kommer lett litt skeivt på både på tå og hæl. På hard is har de ikke spikergrep som de beste, men et seigt grep som ikke glipper. Kan vri rundt på skoen, men hele tiden med stor motstand. Seigt grep, ikke spikergrep på snø, middels grep på sleip stein/svaberg. Best på de flate steinene. Greit å bruke med gummistøvler. Binding klemmer litt over tå på sko med myk overdel som f.eks. gummistøvler. Sitter stabilt på skoen.

Slitasje på skoen?

Sliter sannsynligvis litt på skosålen, da de roterende broddene har skjærflater i alle retninger. Ikke synlig slitasje på støvelsålene under testen.

Markedsføres med «selvrensende design». Ved nysnø og nullføre ble det ved to anledninger observert at det klabbet på broddene. Gode til bybruk.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2019, og sist oppdatert 16/01 2019.

Les også