Stortest: Isbrodder

P-brodden Jogger L

P-brodden Jogger er blant de aller letteste broddene i testen.

Pluss ikon
JOGGER: P-brodden Jogger er et par lette brodder som fungerer når terrenget ikke er for krevende.
JOGGER: P-brodden Jogger er et par lette brodder som fungerer når terrenget ikke er for krevende. Foto: Arne T. Hamarsland
Sist oppdatert

FAKTA: P-brodden Jogger L

P-brodden, www.p-brodden.no
Pris: kr 300,-
Vekt per par (L): ca. 195 gram
Størrelser: M (35–41), L (42–48)

Karakter: 6 av 10



P-brodden Jogger L er modellen P-brodden Total, men med en ekstra rem for å sikre at broddene sitter fast når de brukes aktivt i terrenget eller for løping.

Myk gummi i strekkområdene og plater med hardere gummi både der de seks piggene foran og de to bak sitter. Et feste som er vulkanisert fast inne i brodden, gjør at piggene sitter godt forankret, de ramler ikke ut eller «legger seg flate» ved belastning.

Blant de letteste i testen.

Festesystemet er plundrete, vanskelig å få trædd strammebåndene med hansker/votter. Lett å ta på feil vei. Hælstrammer i gummi blir sittende i bratt vinkel på hælkappa. I bratt nedoverbakke var det tendens til at gummien over tåa ikke greide å holde brodden på plass slik at foten forskjøv seg fremover.

Middels feste på is

Festet på is er middels, det «slurer» så du kan snurre på isen med broddene på. Dårlig feste på hard snø og motbakke, bedømmes som dårligere enn med gode støvelsåler uten brodder. Grepet er godt på flate steiner/svaberg. Ingen brodder midt under foten, på runde steiner kan festet raskt glippe. Strammesystemet er behagelig på gummistøvler. Kjenner brodden som en klump gjennom sålen på gummistøvler. Merker lite til dem på solide jaktstøvler.

Jogger Total

Dersom du ikke ønsker ekstra festereimene, kjøper du søstermodellen Total med samme brodd, men uten reimer. Test av Jogger uten reimer viser at den sitter greit ved flat gåing. Gjør du en vri, gir gass/bråbremser eller går i sideskrått terreng, skal det lite til før den vrir seg og ramler av fremme. Refleksbrikke bak på hælreim. Oppbevaringspose.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2019, og sist oppdatert 16/01 2019.

Les også