Stortest: isbrodder

Yaktrax Extreme

Gode brodder på is og snø.

Pluss ikon
IS OG SNØ: Yaktrax Extrem er gode brodder på snø og is.
IS OG SNØ: Yaktrax Extrem er gode brodder på snø og is.
Sist oppdatert

FAKTA: Yaktrax Extreme

Knight Lite Europe AS,
www.knightlite.no
Pris: kr ca 498,-
Vekt per par (M): ca 335 gram
Størrelser: S (38–42), M (43–45), L (46–48), XL (48,5+)

Karakter: 8 av 10

Kraftig overdel av naturgummi, træs over skotupp og opp på hæl. To myke plater der metallprofiler med 1 cm lange tenner er festet. Seks tenner fremme og fire under hælplata. Platene er festet mot gummioverdelen med stålkjettinger. Kjettingfestene i gummioverdelen er forsterket med stålmaljer. Rustfritt stål i kjettinger, manganstål i plate/tenner.

Lett å ta på med hansker

Lett å se frem og bak. Skotupp træs langt inn i brodden. Enkle å få på med både hansker og votter. Kjenner platene gjennom tynne såler når man går på hardt underlag. På snø eller med solide såler, er det ikke noe problem. Stramming over tå merkes på støvler med myk overdel.

Godt feste på is og snø

Godt feste på is og snø, men ikke på høyde med de beste, som kan skyldes at platene ikke har funksjonelt mønster på undersiden, kun tennene som gir feste, selve plata er glatt og hjelper ikke til. Platene har grepsriller på oversiden, som gir friksjon mot støvelsålen, slik at platene sitter stabilt på. Meget godt grep på sleipe steiner og svaberg. På grunn av platene holder tennene korrekt vinkel, uten å kante når de belastes. Tenna slites relativt raskt ved bruk på stein.

Skal tåle temperaturer ned til ca. 40 kuldegrader. 3 måneders garanti på defekte deler. Praktisk oppbevaringspose med snorstramming i løpegang og snorlås følger med.

NB! Denne modellen fant vi ikke i Norge, men den selges via utenlandske nettsider. Vurder eventuelt modellen Yaktrax Icetrekker Diamond Grip.

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2019, og sist oppdatert 16/01 2019.

Les også