Vognguide

Linn Hanssen: Emmaljunga City Cross

Linn Hanssen (28), journalist og mamma til Emil (snart 2).

POPULÆR: Emmaljunga City Cross er en av de mest populære vognene i Norge. Det er mye å spare på å kjøpe den pent brukt.
POPULÆR: Emmaljunga City Cross er en av de mest populære vognene i Norge. Det er mye å spare på å kjøpe den pent brukt. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert
Det eneste minuset har vært noen kranglete skruer som gjorde understellet litt slarkete.

Vi kjøpte en Emmaljunga City Cross da Emil var 4 måneder. Denne har også vært best i test i Foreldre & Barn. Før den tid hadde vi rukket å testet en veldig, veldig billig kombivogn som viste seg å være litt skjev. Vi kjente nesten ingen med små barn, og vi hadde satt oss lite inn i hva som fantes på markedet. Deretter kjøpte vi en vogn som var kompatibel med bilstolen, men den var veldig stiv og håpløs å trille.

Del

Lett å løfte inn i bilen

Heldigvis fikk vi byttet den inn i en Emmaljunga City Cross. Vi er fortsatt veldig fornøyde. Vogna er stabil og grei på vinterføre, men samtidig lett å løfte og flytte inn i bilen. Vi bor nær Oslo sentrum, så det er praktisk at vogna ikke er tung å manøvrere inn og ut av t-bane, busser og trikker. Den har også en stor og bevegelig kalesje som gir veldig god le. Og viktigst av alt: Emil, sjefen sjøl, ser ut trives godt i vogna si, og han er ikke av den typen som holder følelsene sine for seg selv om noe er ubehagelig.

Slarkete understell

Det eneste minuset har vært noen kranglete skruer som gjorde understellet litt slarkete. Dette fikk vi imidlertid reparert på garantien. Det viste seg at mange hadde problemer med det samme, så understellet er forbedret på de nye modellene. Selene er også litt stramme nå som han er nesten to år og har på seg mye klær.

Villa eller blokk

Vi kommer til å bruke den samme vogna dersom vi får flere barn. Dersom vi fortsatt bor i blokk uten heis, vil vi nok kjøpe en softbag som kan settes ned i sportsvogndelen. Ellers er det nok mest aktuelt å investere i en stor og hard bag som kan klikkes på understellet. Dersom vi hadde bodd i en villa utenfor byen da vi fikk vårt første barn, ville vi trolig kjøpt en stor og romslig Simo duo.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen