Test av tomatsuppe

Toro Meksikansk tomatsuppe fra Guerrero

Veldig mye mettet fett hvis du tilbereder med kremfløte.

TEST AV TOMATSUPPE: Toro Meksikansk tomatsuppe fra Guerrerro.
TEST AV TOMATSUPPE: Toro Meksikansk tomatsuppe fra Guerrerro. Foto: Tore Fjeld
Sist oppdatert

Inneholder blant annet: Maisstivelse, 17 % tomat, hvetemel, melk, sukker, rapsolje.

Tilsettes: Vann, lettmelk, kremfløte

Vekt: 104 g - gir 1,0 liter suppe

Næringsinnhold pr. 100 g (1 dl suppe tilberedt med vann, lettmelk og kremfløte)

Energi: 331 kJ/79 kcal

Protein: 1,4 g

Karbohydrater: 7,4 g

Hvorav sukker: 3,4 g

Fett: 5,0 g

Hvorav mettet fett: 2,7 g

Fiber: 0,5 g

Salt: 0,8 g

Natrium: 0,3 g

Skal tilsettes kremfløte, noe som gjør at veldig mye av energien kommer fra fett. Tilbereder du denne slik som det står på pakningen, vil 30 % av energien komme fra mettet fett, det er ikke heldig. Bruk heller mer lettmelk og vann. Inneholder også mye maisstivelse, som gir lite næringsstoffer, samt litt mer sukker enn nøkkelhullskriteriene. Greit saltinnhold.

Denne saken ble første gang publisert 03/12 2012, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også