Test av knekkebrød
Ryvita – Multi-grain
Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 19,- hos ICA
250 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1554 kJ/370 kcal
Proteiner: 11,2 g
Karbohydrater: 56 g (hvorav sukker 4,9 g)
Fett: 7,2 g (hvorav mettede fettsyrer 1,3 g)
Kostfiber: 18,3 g
Natrium: 0,24 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel, ristet frø og korn (19 %) (bokhvete, grovmalt soya, sesamfrø, brune linfrø, grovmalt rug), salt. 87 g fullkornrugmel per 100 g (inneholder: rug, soya, sesamfrø).
Begrunnelse:
Grovt knekkebrød av fullkornsrugmel samt diverse frø og korn. Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.