Test av knekkebrød
Ryvita – Sesame rye
Grovt knekkebrød av fullkornsrugmel og sesamfrø, men en tynn variant.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 15,- hos ICA
250 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1569 kJ/373 kcal
Proteiner: 10,5 g
Karbohydrater: 58,3 g (hvorav sukker 2 g)
Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 1,1 g)
Kostfiber: 17,5 g
Natrium: 0,34 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel, sesamfrø (12 %), salt. 96 g fullkornmel per 100 g (inneholder: rug, sesamfrø).
Begrunnelse:
Grovt knekkebrød av fullkornsrugmel og sesamfrø. Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.