VI HAR TESTET BLEIER

Bleietest: En av billigbleiene er testens store overraskelse

Bytter du fra dyr til billig er det mange tusenlapper å spare.

Foreldre sier ikke nei takk til kvalitet for en rimelig penge.
Foreldre sier ikke nei takk til kvalitet for en rimelig penge. Foto: Getty Images
Publisert

Et barn bruker i gjennomsnitt 5000 bleier fra det er født til det er tre år. For foreldre blir det å kjøpe bleier en del av hverdagshandelen i ganske lang tid.

Når vi tar med en bleiepakke i butikken, er vi selvfølgelig opptatt av kvalitet. Rumpene skal ikke bli såre, bleiene skal ikke lekke og de skal sitte godt på. I tillegg har vel de fleste ikke lyst til å blakke seg hver eneste måned på bleiekjøp.

Vi sier med andre ord ikke nei takk til kvalitet for en rimelig penge.

Les også: Derfor sover ikke barnet

Hoppe, sprette, krabbe

I denne testen har vi testet merkene Libero Comfort, Pampers Baby Dry, Änglamark, LilleGo og Lev Vel Rema 1000.

Hardtesting: Testteamet har jobbet hardt for å sette bleiene skikkelig på prøve.
Hardtesting: Testteamet har jobbet hardt for å sette bleiene skikkelig på prøve. Foto: Øivind Lie-Jacobsen

Testen har vi gjort der aktiviteten er høy og bleier brukes og skiftes i høyt tempo: Nemlig på småbarnsavdelingen i Nordre Øyen barnehage i Tomter.

Testpersonene som har hatt bleiene på, har tatt oppgaven på største alvor: Hoppe, sprette, sove, sitte, krabbe og dumpe ned på rumpa. Gjerne med bleiene fulle av både det ene og det andre. Med andre ord, den mest realistiske og tøffeste testen en bleie kan gjennomgå.

Les også: Dette er luksusbarnestolen som gir mest for pengene

I denne testen har vi sett på om bleiene klarer å holde godt på fuktigheten. Er klærne tørre selv om bleia er full? Det er også viktig at huden på barnet er tørr selv om bleia er våt.

Stort sett alle bleiene vi har tatt med i testen klarer å holde klær og hud tørre. Likevel har vi funnet forskjeller når bleiene har blitt satt på skikkelig hardtesting.

To skiller seg ut

I tillegg til fuktighet har vi sett på passform, hvor godt bleien sitter på kroppen, og hvor fleksibel og myk den kjennes.

Vi har også sett på hvor enkle bleiene er å ta av og på. Den gode nyheten er at absolutt alle bleiene får toppkarakter for brukervennlighet. Fornøyde bleieskiftarbeidere, check!

Penger å spare

Testpanel: Bleiene er testet i småbarnsavdelingen i Nordre Øyen barnehage i Tomter. Liv Jorunn Strømnes er pedagogisk leder og har vært ansvarlig for testteamet.
Testpanel: Bleiene er testet i småbarnsavdelingen i Nordre Øyen barnehage i Tomter. Liv Jorunn Strømnes er pedagogisk leder og har vært ansvarlig for testteamet. Foto: Øivind Lie-Jacobsen

To av bleiemerkene skiller seg spesielt godt ut i testen.

– Liberobleien holder tett. Her skal det mye til før det blir lekkasje, sier Liv Jorunn Strømnes, pedagogisk leder i Nordre Øyen barnehage og ansvarlig for testteamet.

– Men bleien fra Änglamark var definitivt den store overraskelsen i denne testen, sier Strømnes.

Som forbruker er det jo greit å vite at et gjennomsnittlig bleieliv med Libero vil koste deg 11 000 kroner, men hvis du bytter til en av billigvariantene, vil de 5000 bleiene bare koste deg 3950 kroner. Änglamark, LilleGo og Lev Vel-bleiene koster nemlig bare 0,79 kroner per bleie.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning