Test av spill for PS4, Xbox og Wii

- Ett spill vil garantert skuffe de som er så uheldig å få dette i julegave

Vi har testet spillene unga ønsker seg til jul. Ett av dem er skikkelig dårlig.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Vår ekspert i denne testen er Jon Cato Lorentzen, daglig leder for spillutviklerselskapet Krillbite.com og programleder for podcasten LOLbua. Han har jobbet med spillanmeldelser og spillkritikk i over 20 år og gitt ut bok om dataspill. Lorentzen har vært fast spillkommentator i Aftenposten og på VGTV, og redaktør for blader som Gamereactor og Manual.

Vi har sett nærmere på ni av de mest aktuelle spillene som er lansert i høst. Mange av dem er nye versjoner av gamle travere, som FIFA, Star Wars, Guitar Hero og Tony Hawk. Noen skuffer, noen innfrir og noen leverer over forventning.

Vi har tatt for oss populære spill som passer for barn i alderen 6 til 12.

Merk at alderen vi har satt på hvert enkelt spill, er vår anbefalte alder for spillene, ikke den offisielle, nedre aldersgrensen. 

Grunnen til det er at denne aldersgrensen ikke alltid forteller om spillet passer bra til alderen. For øvrig vi mange eldre barn og voksne også ha stor glede av mange av disse spillene.

Helt topp og bånn i bøtta

I vår test spriker karakterene fra 6 til 2. Aller best skussmål får bilspillet Forza, for suveren grafikk og fantastisk realisme. Forza Motorsport 6 er ekstremt velprodusert, et vakkert og engasjerende bilspill - den perfekte gaven til bilinteresserte barn.

Det rimeligste spillet får også tommelen opp: eventyrversjonen av Minecraft. Gode historier i dataspill er mangelvare og Telltale Games leverer her en fortelling som engasjerer barna.

Tony Hawk Pro-skater 5 er derimot en gedigen skuffelse. Det er bare å finne fram byttelappen om dette skulle havnet under treet. 

Spill med figurer

En trend de siste årene er kombinasjoner av fysiske figurer og digitalspill. Skylanders fører an i trenden, mens også Disney Infinity og Lego Dimensions samler figurer og spill i en skjønn analog-digital forening.

Spillene som er valgt ut er alle blant de mestselgende spillene som er aktuelle for aldersgruppen 6-12+ år. Alderen som er satt til spillene er ikke aldersgrensen satt av bransjen, men hva vår anmelder mener er en passende startalder for spillene.

Under finner du omtalen av hver enkelt spill.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning