TEST AV REGNTØY

Stormberg

Soleklar testvinner.

REGNSETTET FRA STORMBERG tålte vanntrykket.
REGNSETTET FRA STORMBERG tålte vanntrykket. Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Regnsettet fra Stormberg tålte vanntrykket på alle de fem stoffdelene og er dermed den soleklare testvinneren.

Pris: Jakke: 499 kr. Bukse: 399 kr.

Størrelser: 86–122

Farger: Jakken kommer i lilla/grå og blå/grå. Selebuksen kommer i grå.

SLIK BLE TESTEN UTFØRT:

Testen er gjort av et laboratorium hos Research Institutes of Sweden (RISE), for norske Foreldre & Barn. Laboratoriet har fått tilsendt sju regnsett som selges i norske butikker. Utvalget er populære merker for norske småbarnsforeldre.

Det ble utført tester på fem deler av stoffet på regnsettene. Tre av stoffdelene hadde sømmer på seg, og disse tre stoffdelene kommer fra området rundt sømmen på skulderen, rundt sømmen i siden og ved sømmen i baken. De to siste stoffdelene ble tatt fra andre steder på regnsettet, og disse stoffprøvene hadde ikke sømmer i seg.

Det ble brukt sterkt vanntrykk (opptil 1000 cm vannsøyle) for å se om stoffdelene tålte dette. Det destillerte vannet ble rettet mot tøyets rettside (altså ikke på vrangen), og vanntrykket ble økt med 60 cm i minuttet. Hvis tre dråper penetrerte tøyet eller sømmene ble resultatet avlest.

Det er viktig å merke seg at dette bare er en test av hvordan stoffet tåler vann med stort trykk. Da finner man graden av vanntetthet. Det er ikke tatt hensyn til noen andre kriterier, som slitestyrke eller rivestyrke, i denne testen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning