test av regntøy

Polarn O. Pyret

Best ut av de tre som fikk terningkast 5.

REGNTØYET FRA POLARN O. PYRET er et godt valg.
REGNTØYET FRA POLARN O. PYRET er et godt valg. Foto: Produsenten
Sist oppdatert

Dette regnsettet tålte vanntrykket på fire av de fem stoffprøvene. Stoffet som var ved sømmen på siden av dressen ble gjennomtrengt av vann i testen. Det er altså ikke sømmen som ikke tålte testen, men selve stoffet ved akkurat denne sømmen i regnsettet. Av de tre som får fem stjerner, kommer Polarn O. Pyret best ut.

Pris: Jakke: 399 kr. Bukse: 349 kr.

Størrelser: 74/80 – 122/128

SLIK BLE TESTEN UTFØRT:

Testen er gjort av et laboratorium hos Research Institutes of Sweden (RISE), for norske Foreldre & Barn. Laboratoriet har fått tilsendt sju regnsett som selges i norske butikker. Utvalget er populære merker for norske småbarnsforeldre.

Det ble utført tester på fem deler av stoffet på regnsettene. Tre av stoffdelene hadde sømmer på seg, og disse tre stoffdelene kommer fra området rundt sømmen på skulderen, rundt sømmen i siden og ved sømmen i baken. De to siste stoffdelene ble tatt fra andre steder på regnsettet, og disse stoffprøvene hadde ikke sømmer i seg.

Det ble brukt sterkt vanntrykk (opptil 1000 cm vannsøyle) for å se om stoffdelene tålte dette. Det destillerte vannet ble rettet mot tøyets rettside (altså ikke på vrangen), og vanntrykket ble økt med 60 cm i minuttet. Hvis tre dråper penetrerte tøyet eller sømmene ble resultatet avlest.

Det er viktig å merke seg at dette bare er en test av hvordan stoffet tåler vann med stort trykk. Da finner man graden av vanntetthet. Det er ikke tatt hensyn til noen andre kriterier, som slitestyrke eller rivestyrke, i denne testen.

Denne saken ble første gang publisert 29/08 2019, og sist oppdatert 05/02 2021.

Les også