Vi gir deg tips til de beste barnefilmene på kino

Ta med barna på kino i høstferien

I høstferien har vi endelig litt mer tid til å finne på ting sammen, og da kan det være koselig å ta en tur på kino. Her er høstens barnefilmfavoritter.

GUBBEN OG KATTEN: Skal du på kino i høstferien med barna er "Gubben og Katten - Masekråker og bestevenner" en av filmene dere kan kose dere med.
GUBBEN OG KATTEN: Skal du på kino i høstferien med barna er "Gubben og Katten - Masekråker og bestevenner" en av filmene dere kan kose dere med. Foto: SF Film
Publisert Oppdatert

1. Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama

Endelig kommer selveste Kaptein Sabeltann på kino. Dette er et spennende actioneventyr om den populære kapteinen. Her får barna vite mer om Pinky, som drar med Kaptein Sabeltann til kongeriket Lama Rama. De må bekjempe vikingpiraten Bjørn Barsk på veien, og opplever et eventyr de sent vil glemme. Kanskje Pinky finner ut hvem som er pappaen hans?

Aldersgrense: 7 år.

Vår guide til familieparker på Østlandet

2. Gubben og Katten - Masekråker og bestevenner

Animasjonsfilmen bygger på Sven Nordqvists kjente barnefigurer Gubben og Katten. De bor i et rødt lite hus, og Gubben er veldig glad for at Katten kan snakke. Samtidig har en nabo problemer med en hane, og Gubben blir bedt om å ta hånd om den. Det liker ikke Katten, han blir redd for å miste bestevennen sin.

Aldersgrense: Tillatt for alle.

3. Brann og Redning

Denne animasjonsfilmen er oppfølgeren til den første flyfilmen, og handler om racerflyet Dusty som får vite at motoren hans er skadet. Kanskje kan han aldri konkurrere igjen! I stedet blir han med i brannvesenets rednings- og slukningstjeneste. Han blir kjent med et brann- og redningshelikopter, og sammen kjemper de mot en kjempestor skogsbrann.

Aldersgrense: 7 år.

4. Postmann Pat blir kjendis

I denne filmen møter du den populære postmannen i en ny og annerledes rolle. Postmann Pat blir med i en talentkonkurranse på tv og håper å vinne en tur til Italia. Samtidig må han prøve å stoppe kollega Edvins skumle planer om å ta over postkontoret med robotpostmenn.

Aldersgrense: Tillatt for alle

5. Dragetreneren 2

Denne animasjonsfilmen er spennende både for barn og voksne. Her blir man med tilbake til Hikken og Tannlaus sin utrolige verden fem år etter at de forente drager og vikinger på Borkøy. De to heltene reiser på spennende eventyr og finner en hemmelig ishule med hundrevis av magiske drager.

Aldersgrense: 7 år.

6. Torden & magi

Den hjemløse katten Torden flytter inn hos den pensjonerte magikeren Laurtis. Han bor i et kjempespennende hus med snakkende dyr og magiske leker og roboter. Katten liker seg godt i huset, men det er to andre beboere som prøver å få ham kastet ut.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Les også:

Test deg selv: Husker du barnesangene?

Lag det perfekte barnerommet

Hvilket dyr passer for vår familie?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen