Et hav av aktiviteter for de minste

Ta en dukkert i båten!

I sommer er det barna som regjerer om bord på cruiseskipene.

Publisert Oppdatert
VANNSKLIE: En heftig vannsklie får frem både latteren og skriket hos de minste på Color Magic.
VANNSKLIE: En heftig vannsklie får frem både latteren og skriket hos de minste på Color Magic. Foto: Foto: Color Line
ANSIKTSMALING: Ansiktsmaling er noe av det piratene om bord på "Crown of Scandinavia" kan friste med.
ANSIKTSMALING: Ansiktsmaling er noe av det piratene om bord på "Crown of Scandinavia" kan friste med. Foto: Foto: DFDS Seaways

Det har virkelig skjedd noe med prioriteringene til rederiene. Der man før satset på danseband og billig sprit, er det nå familievennlige konsepter som frontes.

Badeland på båten

Om bord på cruiseskip Color Magic, som går mellom Oslo og Kiel, kan barna boltre seg i et eget badeland

Den dagen vi besøker Aqualand er støynivået noe under gjennomsnittet. Det er midt i uken og høysesongen (barnas skoleferie) er ennå ikke skikkelig i gang. Barna som er på plass i det våte element gjør likevel sitt beste for å skrike, sprute og gjøre opp for dem som måtte være fraværende.

I fellesferien i juli kan det være opptil en times kø for å komme inn på badelandet, noe som kan være verdt å merke seg før forventningene hos poden stiger. Den beste tiden å bade på er tidlig og sent på dagen, da det er færrest besøkende.

- Hvorfor satser dere slik på barn og familie?

- Det er jo slik at hvis barn har det bra, så har foreldrene det bra. Vi satser på barnefamilier fordi de er et stort og viktig segment, og vi ønsker å ha et godt tilbud til både store og små, sier Helene Berg Allum, informasjonsansvarlig i Color Line til Klikk.no.

Blir barnas båt

Color Line er ikke alene om å satse på småbarnsfamilier. Stena Saga, som går mellom Oslo og Frederikshavn, blir gjort om til "barnas båt" i alle skoleferier. Antall barn om bord har økt kraftig etter omleggingen.

- 33 prosent flere barn reiste med oss på denne linjen i sommermånedene i fjor sammenliknet med 2006, forteller Elisabeth Skjegstad, pressekontakt i Stena Line.

- Koser barna seg, har foreldrene det bra. Derfor startet vi opp med barneaktiviteter og barneunderholdning om sommeren. Dette har utviklet seg og gjelder nå alle skolens ferier, unntatt juleferien, forteller Skjegstad.

Sjørøverne tar over

Om bord på DFDS Seaways sitt skip Crown of Scandinavia, som går mellom Oslo og København, står også barna i fokus. Her er det store og små pirater som tar over styringen i sommerferien. På dette skipet har barna kapret en egen sjørøverøy.

MORO: Å leke seg i bassenget i Aqualand er en fryd for ungene.
MORO: Å leke seg i bassenget i Aqualand er en fryd for ungene. Foto: Foto: Color Line

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning