Anna Anka hisser på seg likestillingsforkjempere

- Svenske menn er pyser

«Svenske menn er pyser som skifter bleier og vil være likestilte.» Luksusfrue har satt fart på debatten om hjemmeværende husmødre.

KONTORVERSIELL: Uttalelsene til den styrtrike Hollywood-kona Anna Anka skaper sterke reaksjoner. Fredag kommer hun til Norge.
KONTORVERSIELL: Uttalelsene til den styrtrike Hollywood-kona Anna Anka skaper sterke reaksjoner. Fredag kommer hun til Norge. Foto: Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Den svenske luksusfruen Anna Anka (38) har blitt en snakkis etter sine kontroversielle uttalelser i dokusåpen «Svenske Hollywoodfruer».

«Svenske pappaer er tragiske med sine bleieskift og sin likestilling», skriver hun på debattsiden Newsmill.

En riktig amerikansk mann får panikk om han er alene med barnet i mer enn 20 minutter. Amerikanske fedre lager ikke mat og stryker ikke, de jobber og forsørger sine familier.

Tilsynelatende lever den hjemmeværende husmoren den amerikanske drømmen i Los Angeles sammen med barna og ektemannen, den verdensberømte smørsangeren Paul Anka (68).

Les også: Se høstens mest sexy mote

Men hennes utsagn om at mannen ikke bør hjelpe til med husarbeid hjemme eller skifte bleier på barna, provoserer likestillingsforkjempere.

Maria Fälth, representant for det «Kristdemokratiska kvinnoförbundet» i Sverige reagerer med følgende utsagn:

- Hun har et kvinnesyn som ikke vi kan identifisere oss med. Vi jobber veldig hardt for å skape positive forbilder for jenter. Anka formidler at kvinner - både yngre og eldre - må stille opp for mannen sin i tykt og tynt uten å mene noe selv, sier hun til Aftonbladet.

Hva mener du? Har Anna Anka et poeng når hun sier at likestillingen har gått for langt, eller har vi skandinavere et bedre forhold mellom kjønnene her enn i USA? Skriv din mening i kommentarfeltet nederst.

ELDRE MANN: Anna Anka er gift med den 30 år eldre artisten Paul Anka.
ELDRE MANN: Anna Anka er gift med den 30 år eldre artisten Paul Anka. Foto: Foto: TV3.se

Les også: Kule og billige klær til tulla

«Synd på svenske menn»

Om svenske kvinner skriver hun følgende:

I Sverige er det lov å forfalle, bare man fanger en mann. Det er synd på svenske menn. De gifter seg med vakre kvinner som raskt blir uattraktive, begynner å kle seg sjuskete og blåser i mannens behov.

Les også: Test av 10 familiebiler med automatgir

Hemmeligheten bak et godt forhold er etter hennes mening at kvinnen holder seg attraktiv og tilfredsstiller mannens seksuelle behov.

«Best of» Anna

Her er et klipp med noen av Anna Ankas beste gullkorn:

Hjemmefruen er med andre ord overhodet ingen tilhenger av likestilling, men foretrekker at mannen tar seg av det økonomiske og forsørger familien:

Her [i USA] får kvinner være kvinner og menn menn. [...] Her tar mannen hånd om alt det økonomiske, alt annet er en fornærmelse mot både kvinnen og mannen i forholdet. I tillegg har amerikanske menn mye mer stil.

Går du ut på en forretningslunsj, vil det aldri forekomme at kvinnen tar regningen, den svenske mannen holder seg derimot ikke for god til å fornedre kvinnen ved å la henne fikle med 20-lapper, samtidig som han sitter og regner på hva hans del av regningen kom på.

Hva mener du? Er du enig med frittalende Anna Anka, eller er dette bare virkelighetsfjerne meninger fra en bortskjemt Hollywood-frue?Skriv din mening i kommentarfeltet nederst.

Les også: Aqua i Barbie-reklame

Les mer på Klikk Foreldre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning