Spirit S3

Midt på treet - har lett for å vippe.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

En gjennomsnittlig vogn, ifølge testerne, som har brukt den i tilsammen 11 år. Trehjulingen er en OK vogn, men med noen mangler som trekker ned.

Mange tilbakemeldinger om feil eller svakheter ved ryggstøtte og hjul samt at vogna har lett for å vippe. Teutonia ender på karakteren 3,4 og dermed en treer på terningen.

- Bøylen knakk

Her er noen av tilbakemeldingene fra testerne:

"Litt liten bag. Har hatt små barn så har ikke vært noe problem for oss, men for de med større barn og som trenger vinterplass før de kan gå over til sportsvogndelen, kan bagen bli litt liten."

"Festet til bøylen foran knakk veldig lett. Måtte spesialbestille ny. Vognen ble fort altfor kort i ryggen, både i sitte- og liggestilling. Min sønn ligger med hodet trykket oppi kalesjen, og nettingen på innsiden..."

"Vi var kanskje uheldig med vogna vi hadde, bremsen sviktet, gikk plutselig opp når du satte den på, og kunne plutselig låse seg. Etter 2 uker klagde vi og fikk beskjed der vi kjøpte den at dette måtte man regne med når det var tørt i været (det hadde vært varmt og tørt hele perioden, og de mente at vi måtte finvaske etter hver bruk for å hindre at det kom små støvkorn inn i, for dette kunne skade bremsen...)

Så fikk vi problemer med et hjul som løsnet av seg selv mens man trillet og ikke ville sitte fast. Ryggstøtten var også et problem. Når det stod i full sittestilling ramlet det plutselig ned igjen i full liggestilling uten at vi gjorde noe. Skummelt for lille gull som nettopp hadde lært seg å sitte. Rett og slett plastikkfølelse av å trille, skranglet veldig også, iforhold til alle andre vogner vi har hatt. Alt i alt var vi nok max uheldige, men jeg klarer ikke finne noe jeg virkelig likte med den vogna."

Trillekvalitet

Nesten en femmer på asfalt/fortau, noe svakere på ulendt terreng.

Komfort

Får en treer på sovestillinger, bedre skussmål på sittekomforten. Flere har slitt generelt med komforten.

Styring og balanse

Veldig lettstyrt, kan enkelt håndteres med en hånd, men ustabil når det er lite vekt i, altså når barnet er lite.

Plass til handleposer

Her er testerne enige om at det er litt for dårlig plass.

Slitasje

God på hjulslitasje, blandede erfaringer med kalesjen. Flere rapporter om ødelagte deler, på brems og bøyle.

Bremsekvalitet

Fire ulike karakterer fra testerne på bremsekvaliteten.

Frakt i bil

Vogna er veldig lett å slå sammen, men litt tung å løfte, synes noen testere. "Vi hadde en VW Golf da vi kjøpte vogna og fikk den inn der, men da var det ikke plass til så mye mer", skriver en. Andre er mer fornøyd også med vekta.

Spesifikasjoner

Produsent Teutonia
Pris 4600
Antall hjul 3
Type hjul Luft
Sportsvogn Ja
Kombiovogn/duovogn Kombivogn
Joggevogn Ja
Vekt 15 kg ( + 5 kg handlevogn)
Målgruppe - barnas alder/vekt
Sittemål 58 x 90 x 33
Liggemål
Mål sammenslått 62 x 88 x 65 cm (bredde x lengde x høyde)
Regntrekk Ja
Insektsnett Nei

Konklusjon

Mange mangler blant relativt få testere trekker ned.

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning