Barn og hund:

Sovende bestevenner

Ekte kjærlighet kommer i mange variasjoner.

Publisert Oppdatert

Da den amerikanske bloggeren og firebarnsmoren Jessica Shyba sa ja til at barna skulle få en hund, hadde hun aldri sett for seg hvilken enorm forandring det skulle medføre for hele familien, og mest av alt sønnen Beau (2).

Nå er nemlig Beau og hunden Theo ikke bare uatskillelige bestevenner, de er også blitt en internettsensasjon.

Lille Beau og Theo begynte nemlig å sove sammen på dagtid dagen etter at familien hentet Theo hjem fra dyrevelferdssenteret Santa Cruz SPCA da han var syv uker gammel.

- Theo ville ikke være alene da jeg skulle legge Beau for å sove formiddagsluren sin, og da jeg hentet ham mens jeg vugget Beau i søvn, la han seg ned mer eller mindre oppå Beau. Slik sov de i et par timer, forteller mamma Jessica.

Sover sammen hver dag

De to bestevennene har sovet inntil hverandre så godt som hver dag siden. Når Beau skal sove formiddagsluren sin, kommer Theo og legger seg oppå eller ved siden av ham.

Mamma Jessica begynte snart å dele bilder av dem på instagram og på bloggen Momma’s Gone City, og ganske raskt fikk de to sovende småguttene masse oppmerksomhet på nettet.

Så mye, faktisk, at Jessica Shyba nå gir ut en bok med bilder av Theo og Beau. Boka Naptime with Theo and Beau kom ut i USA nå i februar.

BRØDRE: Beau og Theo søkte mot hverandre med det samme Theo ble en del av familien for et år siden.
BRØDRE: Beau og Theo søkte mot hverandre med det samme Theo ble en del av familien for et år siden. Foto: Foto: Jessica Shyba, Mommasgonecity#theoandbeau #theoandevvie

Lillesøster også med

Mens to år gamle Beau til å begynne med var den største av dem, har Theo nå tatt ham igjen i størrelse og vel så det. De siste ukene har de to sovende bestevennene fått selskap av et barn til – Beaus fire måneder gamle lillesøster Evangeline.

- Jeg vugger fortsatt Beau i søvn hver dag, så det er nødvendig at Evvie sover før jeg kan legge Beau. En dag etter at Evvie og jeg hadde vært mye våkne natten før, sovnet vi inntil hverandre alle sammen. De fleste dagene etterpå har dette vært rutinen for dem alle, sier hun.  

Etter at Beau har sovnet, flytter mamma Jessica minstejenta inntil Beau og Theo. Der sover de trygt inntil hverandre alle tre – to små menneskebarn og en stadig voksende hundehvalp.

- Theo passer på

- Theo har vært veldig hengiven mot Evvie siden hun kom hjem fra sykehuset. Han ser virkelig ut til å passe godt på henne. Hun er fortsatt litt usikker på ham, men virker også veldig nysgjerrig på ham. Det er utrolig gøy å se Theo være så forsiktig og søt med henne. Han har virkelig skjønt det, sier Jessica.

Enkelte ville kanskje vært skeptiske til å la to små barn sove så tett inntil en hund, men Jessica stoler på at Theo passer godt på.

- Jeg stoler på Theo så mye som et menneske kan stole på et dyr. Han har aldri vist noen tegn til nervøsitet eller stress når han er sammen med barn, og spesielt ikke sammen med Beau og Evangeline. Han er utrolig forsiktig, påpasselig og mild. Like fullt lar jeg dem aldri være alene i rommet når de sover, presiserer hun.

TRYGG SØVN: Ifølge mamma Jessica Shyba sover både Beau og lillesøster Evangeline bedre når de sover sammen med hunden Theo.
TRYGG SØVN: Ifølge mamma Jessica Shyba sover både Beau og lillesøster Evangeline bedre når de sover sammen med hunden Theo. Foto: Foto: Jessica Shyba, Mommasgonecity#theoandbeau #theoandevvie

- Som to brødre

Og selv om lillesøster Evangeline nå tar del i Beau og Theos soverutiner, er ikke Jessica bekymret for at båndet mellom Beau og Theo vil bli svakere.

- Jeg tror de begge finner mye glede og nærhet i hverandres selskap, det har de gjort helt fra starten. De har også en spesiell tilknytning til hverandre utenom soverutinene, som jeg tviler på at noe eller noen kan klare å bryte. Forholdet dem imellom ligner veldig mye på det brødre har: Veldig nært men også med en tendens til å krangle om leker. Typisk småbarn, med andre ord, sier Jessica.

Må vurdere hunden

- Dette høres veldig hyggelig ut. Og jeg er helt enig i denne morens konklusjon om ikke å gå fra dem, sier hundeinstruktør Tanja Solstad Marring.

Hun har lang erfaring med å jobbe med barn og hunder, og hvert år arrangerer hun sommerleir for barn og hund i regi av Oslo hundeskole.

- Dette er en fin måte å presentere barn og hund for hverandre, og jeg vil tro de har stor glede av hverandre, både barna og hunden. Det er gjort mye forskning på hvordan kontakt med dyr virker beroligende på mennesker, og det denne moren gjør virker helt i tråd med den forskningen, sier Marring.

Hun mener det er avgjørende at man vurderer hundens temperament før man lar den være så tett på små barn som det Theo er med Beau og Evangeline.

- Også hunder er svært forskjellige, noen er ekstroverte og noen er introverte, akkurat som oss mennesker. Noen hunder liker ikke å få så mye kos, andre kan ikke få nok. Har man en sky hund, ville jeg vært forsiktig. Men det virker som om det eneste de risikerer med denne hunden, er at den får separasjonsangst, sier Marring.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning