By-sommer for familien

12 ting barn liker å gjøre i Oslo

Her er oversikten over noen av det sommer-Oslo har å by på for barnefamilier.

VANNVITTIG MORO: Eyvind Ness leker i Frognerbadet med sønnen Ulrik (22 mnd.)
VANNVITTIG MORO: Eyvind Ness leker i Frognerbadet med sønnen Ulrik (22 mnd.) Foto: Birgitte Moen
Publisert Oppdatert

Er du noen dager med familien i Oslo, eller skal dere følge poden til Norway Cup? Her er tipsene til barnefamilier som vil gjøre litt annet enn å bare være på Ekebergsletta.

Husdyrparken

Du trenger ikke dra langt:

- Jeg har selv en sønn på 5 år, og han liker seg godt i Husdyrparken på Ekeberg. Barna kan komme helt inn til dyrene, og de som vil kan ri på ponni. Det er også lekeplass der, i tillegg til at det er bilfritt, så du slipper å være helt hysterisk for at barna skal løpe ut i veien. En annen fordel er at det ikke er så ille dyrt, sier Heidi Thon, markedssjef i Visit Oslo.

Båttur til øyene

Hun anbefaler også å ta en av badebåtene fra Vippetangene til øyene i indre Oslofjord.

- Båtturen i seg selv er jo en opplevelse. Det tar bare 10 minutter til Hovedøya og 20 minutter til Langøyene, og du trenger bare betale for vanlige bussbilletter. Fra Rådhuskaia går det også båter til Bygdøy hvor du kan bade på Huk. Det er også mulig å bli med på båtsightseeing.

Munch for minsten

Selv midt på sommeren hender det at været ikke innbyr til utendørsopplevelser.

Thon ble overrasket over at sønnen syntes det var morsomt på Munch-museet.

- Han klarte å se ting ved bildene som jeg ikke så. De har de en barneomviser som har omvisning på museet på barnas premisser. Etterpå var de malerommet i kjellerne hvor de fikk male og lære å blande farger.

Museet har dessverre ikke dette tilbudet om sommeren.

Ellers vil Thon blant annet trekke fram følgende tips til barnefamilier:

  • Norsk Folkemuseum: Museet er stort, bilfritt og byr på opplevelser for både barn og voksne. Se folkedans, bak lefser, hils på dyrene og la barna få utfolde seg i kostymelageret.
  • Vigelandsparken: Her er det mange flotte skulpturer og nok av boltreplass. Ved hovedinngangen finner du dessuten kafé og en stor lekeplass. Frognerbadet ligger like ved siden av.
  • Holmenkollen: Ta med barna til toppen av tårnet. Heisen er åpen på den siden, slik at du kan se utover hele byen.
  • Frammuseet: Museet ligger på Bygdøy, i nærheten av blant annet Kon-Tiki Museet. Det morsomste for barna er at de kan gå inn på polarskipet og se hvordan Amundsen & co hadde det.
  • Barnekunstmuseet: Her kan barna skape kunst selv og leke på en spennende lekeplass utendørs.
  • NRK Opplevelsessenter: Opplevelsessenteret egner seg særlig for de eldre barna som har lært å lese. De kan prøve å melde vær, lese opp nyheter, lage radioteater og kommentere fotballkamper.
  • Teknisk museum: Museet er et eldorado for barn som liker å eksperimentere, utforske og trykke på knapper. Her er sommerprogrammet.

Her har du 12 barnevennlige Oslo-tips:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen