Ny reisevideo

Slik får du og minsten det best på ferie

Det er knapt til å unngå at småbarn sovner sent i Syden. Men nye vaner er ikke vonde å vende.

Publisert Oppdatert

Foreldre og barn på tur

Følgende episoder gjenstår av Barn på tur:

 • 18. mai: Tenerife, Spania
 • 24.mai: Khao Lak, Thailand
 • 31.mai: Khao Lak, Thailand
 • 7. juni: København, Danmark
 • 14. juni: Manavgat, Tyrkia

Les mer om Barn på tur på programmets blogg:

- Hotellet vårt startet ikke middagsservering før klokka halv sju. Datteren vår pleier å legge seg bare en halvtime senere, og fikk nødvendigvis søvnmønsteret noe forrykket. Heldigvis godtok hun vanlig leggetid så snart vi var tilbake i Norge, sier Silje Larsdotter Hådi, programleder for Barn på tur.

Andre episode av denne reiseserien kan nå oppleves på nett-tv her på foreldre.no, trykk play-knappen på toppbildet, og episoden starter.

Første episode ser du her.

I senere programmer skal Hådi følge norske barnefamilier mens de har det moro og takler utfordringer i Thailand, Tyrkia og København. Til Tenerife reiste hun med datteren Vilja (1 1/2) og samboer Espen Siverts.

Kjærestetid

Romantiske ferietips

Programleder Hådi har følgende tips til hvordan foreldre med barn på slep kan pleie romantikken:

 • Spis en romantisk lunch istedenfor en romantisk middag! Har du små barn, sover de gjerne rundt lunchtider, utnytt den tiden.
 • Book hotell med balkong. På den måten kan dere få alenetid på balkongen etter barnas sengetid. "Candlelight dinner" på balkongen er ikke å forakte!
 • Ta med en reisetrille. Slik kan dere ta noen senere kvelder med barn sovende i vognen, på en rolig restaurant eller en stille promenade.
 • Ta med headset til to og se en film på hotellrommet om kvelden.
 • Har dere valgt å ta med barna på tur, bør forventningene justeres i forhold til det. Er målet en kjæresteferie, skaff heller barnevakt og reis alene.
 • Og husk, det går faktisk an å nyte romantiske settinger med barna til stede.

- Selv om barna må være midtpunktet på reiser som dette, har vi voksne også forventninger om å kunne pleie kjærligheten, påpeker Hådi.

- Balkong eller terrasse på hotellrommet er gull. Når barna er sovnet, kan man sitte og nyte alenetiden, ha det romantisk, bestille room service, slappe av.

På dagtid fikk dessuten Silje og Espen noen kjærestetimer mens Vilja tok sin middagslur. Når Vilja var våken, sørget de for at den ene fikk en og annen fritime mens den andre holdt seg i skyggen med Vilja, og omvendt.

- Vi kaller det mammatid og pappatid. Dette er en helt super ferieordning for oss. Jeg kan sole meg eller lese bok uten å samtidig måtte passe på Vilja, mens hun storkoser seg i skyggen med pappa'n sin. Slik får også foreldre dekket noen av sine feriebehov. Og det er jo viktig, påpeker Silje.

Bomtur

KJÆRESTETID: En familieferie bør også ha rom for romantiske stunder, mener Silje og Espen.
KJÆRESTETID: En familieferie bør også ha rom for romantiske stunder, mener Silje og Espen.

I det andre programmet fra Tenerife blir vi med Siljes familie på en aldri så liten utflukt rundt om på øya. De leier bil for å utforske landskapet, og ikke minst oppleve vulkanen Pico del Teide, som med sine 3718 meter er Spanias høyeste fjell.

PAPPAKOS: Vilja og pappa utforsker bassenget.
PAPPAKOS: Vilja og pappa utforsker bassenget.

- Vi hadde store forventninger til å se krateret. Men da vi kom fram, var det milelang kø. Og kokvarmt. Vi skjønte raskt at vi måtte droppe hele vulkanen, av hensyn til barnet. Dette gjør vi et poeng av i programmet: Drar man på ferie med små barn, må alle aktiviteter foregå på barnas premisser, understreker Hådi.

Les også:

Slik reiser du best med babyen

Unngå syke barn på reisen

Tips for reise med barn

PRØV NÅ: Foreldre & Barn 3til7 - trygge og morsomme dataspill

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning