Barn i motebransjen:

12-åring som forsidemodell

12 år gamle Thylane Blondeau pryder forsiden på siste utgave av det franske motebladet Jalouse.

FORSIDEJENTE: Hun er bare et barn, men Thylane Blondeau utropes til den nye Kate Moss på forsiden av det franske motebladet Jalouse. Blondeau ble allerede som 10-åring brukt i en motereportasje i franske Vogue.
FORSIDEJENTE: Hun er bare et barn, men Thylane Blondeau utropes til den nye Kate Moss på forsiden av det franske motebladet Jalouse. Blondeau ble allerede som 10-åring brukt i en motereportasje i franske Vogue. Foto: Foto: Faksimile Jalouse
Publisert Oppdatert

- For meg er det helt uaktuelt å bruke barnemodeller på denne måten, sier Signy Fardal, sjefredaktør for norske ELLE.

Hun reagerer sterkt på at 12 år gamle Thylane Blondeau pryder forsiden på den siste utgaven av det franske magasinet Jalouse.

- Jeg syns ikke det er greit å bruke barn som modeller i moteserier som viser klær for voksne, heller ikke på catwalken når voksne kolleksjoner vises, fastslår Fardal til Foreldre.no

I Vogue som 10-åring

Det franske magasinet sparer ikke på kruttet i sin hyllest av barnemodellen, men utroper henne like gjerne til den nye Kate Moss, skriver Dagbladet.

Bildet er tatt av den norske fotografen Stian Foss.

Thylane Blondeau ble for alvor kjent som 10-åring, da hun i en moteserie for franske Vogue ble dresset opp i trange kjoler, høye hæler, masse sminke og oppsatt hår.

Bildene viser 10-åringen i typiske positurer og med en bakgrunn man vanligvis forbinder med voksenmodeller: Foran speilet mens hun sminker seg, eller tilbakelent i en seng eller sofa med åpen munn og intenst blikk.

Bildene vakte skarpe reaksjoner verden over, og motemagasinet mottok massiv kritikk for at bildene av jenta spilte på sex.

Enkelte kritikere mente det grenset til utnyttelse av barn, og at foreldrene hennes burde vært anmeldt.

Les også om Grace (4) med Down syndrom, som er modell for barneklær.

TWITTER: 12 år gamle Thylane Blondeau pryder forsiden til det franske motebladet Jalouse. I går delte 12-åringen forsiden på Twitter.
TWITTER: 12 år gamle Thylane Blondeau pryder forsiden til det franske motebladet Jalouse. I går delte 12-åringen forsiden på Twitter. Foto: Foto: Faksimile/Twitter

På catwalken som 4-åring

Thylane Blondeau har vært i rampelyset hele livet. Hun er datter av den franske skuespilleren og programlederen Véronika Loubry og tidligere fotballspiller Patrick Blondeau.

Fire år gammel gikk hun på catwalken for Jean Paul Gaultier, og gjennom hele barndommen har hun gjort en rekke store kampanjer, skriver Dagbladet.

Her hjemme har en mammablogger laget Instagram-profil til 2-åringen sin.

Les også:

Kler opp datteren etter kjendiser

Barna er blitt den nye Chanel-veska

Dresser opp barna i designerklær

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning