Sjiraffødsel i Kristiansand

En liten og nydelig sjiraff ble født i Kristiansand dyrepark natt til mandag.

Publisert Oppdatert
INTRAVENØST: Den lille fikk intravenøs væske mandag på grunn av fare for dehydrering. Sjiraffen ville nemlig ikke drikke melk fra moren.
INTRAVENØST: Den lille fikk intravenøs væske mandag på grunn av fare for dehydrering. Sjiraffen ville nemlig ikke drikke melk fra moren. Foto: Foto: Kristiansand dyrepark

Dyrepasserne ved Kristiansand dyrepark fikk seg en stor overraskelse da de kom på jobb mandag morgen. Sjiraffhunnen Malin hadde i løpet av natten nedkommet med en liten en. Ingen av dyrepasserne har oppdaget at Malin var med barn. Det har heller ikke vært noe i høst som har tydet på at den fem meter høye sjiraffhunnen var gravid.

Sjiraffødselen er en stor begivenhet i Kristiansand dyrepark, for så vidt de kan huske er dette den første sjiraffødselen på hele 17 år. Det var dyrepasser Rikke Jansen som fant den lille sjiraffungen da hun kom på jobb mandag morgen. Den lille, som dyrepasserne tror er en hunnsjiraff, veier anslagsvis 60 kilo og er mellom 170 og 200 cm høy.

Allerede noen timer gammel spankulerte sjiraffungen rundt på egne bein.

Fikk intravenøst

Da den lille sjiraffen ikke ville drikke råmelk fra moren, måtte dyrepasserne ved Kristiansand dyrepark sette til verks tiltak for at den lille sjiraffen ikke skulle bli dehydrert. Det ble først gitt intravenøs væske og tidlig på kvelden måtte dyrepasserne gå enda mer drastisk til verks for å redde den lille. Da ble sjiraffungen matet med en slange som ble ført ned i halsen.

- De to neste dagene blir kritiske. Men vi håper alle at dette går bra, sier leder for dyreavdelingen Rolf-Arne Ølberg på Kristiansand dyrepark sin nettsider. Foreldrene til den nyfødte sjiraffen er Malin og Georg. Den lille har foreløpig ikke fått noe navn.

Kanskje du har et fint navneforslag? Skriv det inn i kommentarfeltet under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning