Simo duo

Norsk, stødig favoritt - svært solid vogn.

Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Simo Duo, en norsk klassiker, er grundig evaluert i denne testen.

De 19 testfamiliene som har vurdert vogna, har brukt den i til sammen 60 år!

Her er noen av kommentarene fra testpanelet:

"Fotstøtten på sportsdelen faller lett ned".

"Stor og god vogn som er fantastisk å trille. God plass til barnet. Men den er noe tung".

"Du kan snu sportsdelen så barnet kan sitte bakover eller fremover. Stødigste vogna jeg noen gang har brukt, god plass i bag og sportsvogn. Kan trilles på allslags føre og terreng!"

"Liker fjæringen veldig godt, man kan vugge barnet mens det ligger i vogna. Sittedelen er aaaalt for stor for en liten en på 7 mnd som SKAL sitte og ikke ligge i bak. Sportsdelen passer bedre for henne nå når hun er 3 år. Og da trenger hun ikke vognen".

"De blanke delene på understellet (gjelder to tversstenger under kurven samt deler av bremsestangen) ble fort stygge (brune flekker/rust?) selv om understellet har vært vasket jevnlig på vinteren for å forebygge saltskader. I følge Simo-forhandler er dette bare "sånt som skjer". Synes ikke understellet har holdt seg spesielt godt. Det knirker mye og det ser ikke fint ut med rust."

"Savner veldig en håndbrems, ellers er vogna den beste jeg har hatt (har hatt mange). Liker ikkje den fempunktsselen som følgjer med. Har brukt ein annan som eg kjøpte utanom."

"Veldig god og lun vogn! Eneste bakdelen er at den er litt stor og tung, slik at den egner seg dårlig i kollektivt og kjøpesentre.... "

"Best i klassen på fjæring, dette gjør den svært behagelig å trille."

"Flott med masse lommer. Jeg er veldig fornøyd med vogna, den er veldig slitesterk. Parasollen som er ekstrautstyr er ikke så holdbar, knekker lett i festet. Vogna har blitt litt skjev i ramma nå, men den har vært med på 3 sydenturer og sikkert fått litt hard medfart på flyet. Solskjerm kan kjøpes ekstra."

Styring og balanse

Stabil, men tung. Tyngden kan gjøre den vanskelig å svinge.

Reise med kollektivtransport

Stor vogn, dermed ikke så smidig å manøvrere.

Slitasje

Stort sett svært gode tilbakemeldinger - kalesejen har blitt slakk for noen brukere over tid. Men ingen bemerkninger på hjulene, selv etter mange års bruk. Og kalesjen er vannavstøtende, den tåler derfor lettere regnskurer - uten regntrekk.

Plass til vinterpose

Svært god plass - til og med romslig i bagen.

Rengjøring

Lett å vaske, bortsett fra at hele kalesjen ikke kan tas av for maskinvask.

Frakt i bil

Stor og tung for små og mellomstore biler - kan derfor oppta mye av bagasjeplassen. Ved langtur kan den demonteres til mindre deler.

Spesifikasjoner

Produsent Britax
Pris 6000
Antall hjul 4
Type hjul lufthjul eller EVA-hjul
Sportsvogn JA
Kombiovogn/duovogn JA
Joggevogn NEI
Vekt 20,6 kg. inkl. bag
Målgruppe - barnas alder/vekt
Sittemål 90 x 30 cm
Liggemål 34 x 77 cm
Mål sammenslått 98 x 65 x 62 (sittedel)
Regntrekk
Insektsnett

Konklusjon

Stabil, stødig og svært solid vogn

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning