Ønsker å adoptere

- Homofiles adopsjonsrett er det viktigste i den nye ekteskapsloven, mener mener Haakon Strøm (33) og Truls Karlsen (29).

HÅPEFULLT PAR: Haakon Strøm og Truls Karlsen ønsker å adoptere hvis det blir en reel mulighet.
HÅPEFULLT PAR: Haakon Strøm og Truls Karlsen ønsker å adoptere hvis det blir en reel mulighet. Foto: FOTO: Tormod Halleraker
Publisert Oppdatert

Paret har vært sammen i to og et halvt år. De ønsker seg barn, og er glade for at homofile og lesbiske par nå vurderes som adoptivforeldre på lik linje med alle andre. At ingen av landene Norge samarbeider med vil adoptere til homofile synes de er synd.

- Det kom ikke som noe sjokk på oss at det er slik. Men hvis det ikke hadde vært lov ville det i hvert fall aldri blitt aktuelt, sier Strøm.

- Dette er nybrottsarbeid som tar tid. Et sted må det begynne, så kanskje det løsner om 5-10 år. Senest i dag hørte jeg på radioen at det har blitt hipt å være homofil i Kina, på sikt er det mulig at både holdninger og regelverk endres, fortsetter Karlsen.

Foretrekker adopsjon

Ekteskapsloven åpner også for at homofile og lesbiske par kan få utført kunstig befruktning via det norske helsevesenet. Men Karlsen og Strøm er ikke innstilt på å ta i bruk andre metoder enn adopsjon for å få barn.

- Jeg har stor forståelse og respekt for de som velger surrogatmor eller diverse andre konstellasjoner. For oss føles det riktigere å adoptere. Det er så mange foreldreløse barn i verden som trenger omsorg, sier Strøm.

Like gode foreldre

For det unge homoparet handler det om å starte en familie.

- Om vi inngår partnerskap eller ekteskap er ikke det viktigste, siden ingen av oss har noe forhold til kirkebryllup. Men jeg er bombesikker på at vi blir like gode foreldre som heterofile dersom vi får sjansen, smiler Strøm.

Karlsen nikker.

- Det som betyr noe for barnet er å ha foreldre som gir dem kjærlighet og trygghet. Vi håper bare det blir mulig å søke om adopsjon før vi er for gamle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning